Huawei Ar-Ge personel sayısı dudak uçuklattı

Huawei 5G satisi

Her anlamda büyük bir teknolojiye sahip olan Huawei Ar-Ge personel sayısıyla şaşırttı. Şirket Dünyanın en fazla Ar-Ge çalışması yapan kuruluşlarından bir tanesi oldu. İşte Huawei teknolojisinin arkasındaki güç.

Birçok uluslararası şirket genellikle Ar-Ge çalışmalarını pek önemsemez. Huawei ise tam tersini düşünenler içerisinde yer alıyor. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei, 7. Huawei İnovasyon Günü’nü kutladı ve bazı açıklamalarda bulundu. Huawei’nin stratejik araştırma enstitüsü başkanı Xu Wenwei tarafından yapılan açıklamalar güne damgasını vurdu.

Huawei Ar-Ge personel sayısı giderek artıyor

Araştırma ve geliştirme çalışmalarının merkezinde yer almak isteyen Huawei, bu alanda 80.000 kişi çalıştırıyor. Bu rakam, şirketin Dünyanın araştırma ve geliştirmeye en fazla harcama yapan kuruluşlarından bir tanesi olmasını sağladı.

Huawei mate 30

Xu Wenwei, Huawei şirketinin sahip olduğu bu personel sayısı ile birlikte genel personel sayısının yaklaşık olarak %45 gibi bir oranını karşıladığını ifade etti. Şirketin araştırma ve geliştirme çalışmaları ile ilgili bu kadar yoğun çalışma yapmasını en önemli nedenlerinden birisi de 5G altyapısı. Avrupa ve bütün dünyayı 5G ağıyla sarmak isteyen Huawei Ar-Ge yatırımlarını daha çok bir yöne doğru kaydırıyor.

tüm bunlara ek olarak yapay zeka alanında da araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten şirket, dünyanın en belirleyici teknoloji kuruluşlarından bir tanesi olmak istiyor. Peki sizce Huawei ilerleyen dönemlerde de bu başarısını sürdürebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Google lisansını yakında alabilir