Huawei, akıllı telefon bölümünü satacağı iddialarını yalanladı

Huawei, akıllı telefon bölümünü satacağı iddialarını yalanladı

Huawei, akıllı telefon bölümünü satacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Marka aksine üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacaklarını belirtti.

Şirket, Global Times’a yaptığı açıklamada, “Huawei, amiral gemisi akıllı telefon markalarımızın olası satışıyla ilgili dolaşan asılsız söylentilerden haberimiz var. Bu söylentilerin hiçbir değeri yok. Huawei’nin böyle bir planı yok” dedi. “Akıllı telefon işimize tamamen bağlıyız ve dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler için dünya lideri ürünler ve deneyimler sunmaya devam edeceğiz” dedi. Huawei, tüm bu iddiaları yalanlayarak ABD baskısına rağmen akıllı telefon sektöründe zirveye oynamaya devam edeceğini bildirmiş oldu.

Huawei, akıllı telefon bölümünü satacağı iddialarını yalanladı

Tüketici iş bölümünden bazı üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere Huawei içindeki birçok kaynak, rapor hakkında sorulduğunda “sahte haberler” dedi. “Biden’in Çin’e yönelik politikasının bilinmediği ve Honor satışından büyük miktarda nakit elde ettiği bir zamanda Huawei’nin üst düzey serisini satması söz konusu değil.”

Analistlere göre, “Devam eden yonga ikileminin ortasında, Huawei’nin önce akıllı telefon yan kuruluşunu geliştirecek birini bulması gerekiyor. Ardından marka güçlü bir geri dönüş sağlayabilir.” Teknoloji devi bu şekilde üst düzey akıllı telefon sektörünü ayakta tutabilirse, telefon varlıklarının satışının da mümkün görünüyor. Huawei’nin şu anda 2021‘in ilk yarısında yeni Huawei P50 amiral gemisi akıllı telefon serisini tanıtacağı söyleniyor. Teknoloji devi varlığını sürdürmek için ne gibi girişimlerde bulunacak göreceğiz.

Renault Clio fiyatları az da olsa zamlandı