HTC One M9+ ve E9+ Satışa Sunuldu

HTC One E9 Plus A55 Two Views Gray Gold Wide1

Tayvanlı teknoloji devi HTC ilk Android telefonu üretmesiyle birlikte Android ekosisteminin en eski oyuncusu konumundadır. HTC oldukça inişli çıkışlı bir grafik çizse de yaptığı inovatif ürünler ve farklı tasarımları ile adından sıkça söz ettirmektedir. HTC, 2012 Şubat ayında One X modelini pazara sunarak o dönemde müthiş bir çıkış yakalamıştı. One X’te kullanılan Tegra 3 işlemcisi ise 32 nanometre üretim sürecine sahip olduğu için oldukça fazla ısınıyor ve bunun yanında ciddi anlamda enerji tüketiyordu.

Bu durumun yarattığı olumsuz geri dönüşler sonrası HTC alelacele One X+ adında bir telefon ortaya koydu. One X+‘ın en önemli özelliği ise One X‘e göre daha fazla pil gücü sunmasıydı. HTC “kervan yolda düzülür” mantığını çalıştırmış ve başarısız gördüğü bir ürününü sadece 8 ay sonra kendi içinde güncelleme yoluna gitmişti.

htc-one-x-vs-one-x-3

HTC’nin “kervan yolda düzülür” mantığını çalıştırdığını ise geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında tekrar gördük. Lakin HTC bu yıl Şubat ayında yapılan Dünya Mobil Kongresinde tanıttığı “amiral gemisiOne M9‘un da + (Plus) versiyonunu gözler önüne serdi. Snapdragon 810‘dan ve Full HD’den vazgeçen HTC’nin bu durumu One M9 sahiplerine anlatma gibi bir ihtiyacı ise hiç olmayacaktı. One M9′da bulunmayan 2K ekran, çok daha az ısınan işlemci ve parmak izi okuma sensörünü kullanıcılarına sunuyordu.

One M9+

HTC, 2K çözünürlüğe sahip orta-üst segment E9+ modelini de bu dönemde tanıttı ve 2K yani 2560×1440 piksel çözünürlükle kullanıcılarının aklını çelmek istedi. Her iki telefonda Android ekosisteminde oldukça fazla konuşuldu ve açıkçası beklendi. Gelen haberlere göre bekleme bitti ve HTC her iki telefonunu da Amerika başta olmak üzere satışa sundu.

E9+

  • HTC One M9+ 799 dolardan
  • HTC E9+ ise 499 dolardan satışa başladı. 

Her iki telefonunda ülkemizde satışa sunulması bekleniyor fakat fiyat tahmini yapmak oldukça güç. One M9‘un resmi kanallardan 2799 TL’ye satıldığı düşünüldüğünde One M9+‘ın da en az 3199 TL seviyelerinde satışa sunulabileceğini; E9+‘ın ise 1899 TL gibi bir fiyatlandırmaya sahip olabileceğini öngörmekteyiz.

Peki, HTC One M9+ ve E9+ ülkemizde satışa başlarsa almayı düşünür müsünüz?