HTC, Microsoft’un Açıklamasını Yalanladı

HTC One M8s

Microsoft birkaç gün önce yayınladığı açıklamayla HTC One M8’in Windows 10 Mobile’a geçmeyeceğini duyurmuştu. HTC ise bu açıklamayı yalanladı.

HTC One M8’in Windows 10 Mobile güncellemesi alıp almayacağı sorusu tam anlamıyla arapsaçına döndü. Microosoft’un bir süre önce yayınladığı listede One M8’de Windows 10 Mobile’a geçecek telefonlar arasında yer alıyordu. Telefonun donanımsal özellikleri bu güncellemeyi destekleyecek seviyede olduğu için Microsoft’un bu telefon için güncellemeyi yayınlamasına kesin gözüyle bakılıyordu.

htc-one-m8

Ancak Windows 10 Mobile’ın yayınlanmaya başlamasıyla birlikte yayınlanan listede HTC One M8 yer almıyordu. Ardından Microsoft da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı ve telefonun gerçekten de Windows 10 Mobile’a geçmeyeceğini duyurdu. Microsoft’un bu açıklaması One M8 sahiplerini umutlarını yıkmıştıki, HTC’den karşı açıklama geldi. Microsoft’u yalanlayan Tayvanlı telefon üreticisi, Windows Phone işletim sistemini kullanan One M8 modellerinin Windows 10 Mobile’a geçeceğini duyurdu. İki taraftan gelen bu zıt açıklamalar kafa karşılıklığı yarattı. Genel kanı ise iki firmanın hala görüşme halinde olduğu ve HTC’nin görüşmelerin olumlu sonuçlanacağından emin olduğu yönünde.