HTC iPhone’a benzeyen telefon yapıyor: Aero A9

htc areo a9 iphone a benziyor

Dün erken saatlerde HTC’nin yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı bilgisi verilmişti. Bahsedilen teknik özellikler oldukça iddialıydı ancak ortada bir görsel yoktu. O söylentiden hemen sonra HTC Aero A9 modeline ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ortalığı karıştırdı. Çünkü söz konusu fotoğraftaki telefon iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a çok benziyor.

 

Fotoğrafı yukarda görüyorsunuz. Cihaz, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı oldukça andırıyor. Tam olarak HTC One M9 ve iPhone 6 karışımı bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tamamı metal gövdeki telefon, tek parça görünüyor. Arka kapağı açılmayan modelin işlemcisi ise son derece dikkat çekici. MediaTek’in duyurduğu ancak henüz üretimine başlamadığı yeni bir işlemcisini kullanacağı söyleniyor. Bu işlemci tam 10 çekirdekli. MediaTek Helio X20 olarak adlandırılan işlemcinin üretimi önümüzdeki dönemde başlayacak.

htc-areo-a9-iphone-a-benziyor

10 çekirdekli MediaTek Helio X20 işlemcinin haricinde modelde 5.5 inç ekran paneli olacağı söyleniyor. Ekran için Full HD çözünürlükte olacağını söylemek biraz hafif kalır çünkü bu işlemciyle birlikte QHD ekran olması son derece mümkün. Ayrıca 4 GB RAM olacağı da söyleniyor. Dolayısıyla üst segmentte bir telefon gibi duruyor. Ancak tabii ki modelin tüm başarısı MediaTek’in ellerinde. Eğer çok ısınan, stabil olmayan veya çok pil tüketen bir işlemci olursa tüm planlar suya düşecektir. HTC Aero A9 hakkında ortaya çıkan tek fotoğraf şimdilik bu.

Editörün yorumu: Bana soracak olursanız HTC’den böyle bir hamle beklerim. Çünkü firmanın 3 ana fabrikasından birini satacağına dair bilgiler var. Küçülmeye giden HTC, yeni tasarımlar üzerinde çalışmaktansa, zaten sevilen bir tasarımı tercih edebilir. Diğer yandan buradaki en büyük soru işareti söz konusu işlemci. MediaTek biraz muammalı bir firma. Evet hızlı işlemcileri var ancak verimlilik konusunda Qualcomm’a yaklaşan bir işlemcisini henüz görmedik.

En güçlü pile sahip 10 telefon!