HTC’de uzun zaman sonra yüzler gülüyor!

htc fabrikasini satiyor

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, son yıllarda mali krizler ve düşük satış rakamlarıyla gündeme geliyordu. Ancak firma bu kötü gidişatı durdurmayı başarmış gibi görünüyor. One A9 modeli HTC’nin yeni yıldızı.

htc-fabrikasini-satiyor

Akıllı telefon üreticilerinin bazen kötü dönemlerden geçtiğini sizlere haberlerimizde aktarıyoruz. Düşen satış rakamları, beklentinin altında kalan modeller gibi etkenler firmalar zora sokabiliyor. Bu kötü olaylar son yıllarda sıkça HTC’nin başına geliyordu ancak firma bir kez daha düştüğü çukurdan kendini kurtarmış görünüyor. Bu olumlu gelişmenin arkaplanında One A9 modeli yatıyor.

Digitimes’ın haberine göre HTC son yılların en parlak dönemini aşıyor. Yeni model HTC One A9’un duyurulmasıyla birlikte firmanın gelirlerinde %20’ye yakın bir artış yaşandı. Üstelik daha yeni yıl için beklenen hediye dönemi ve alışveriş çılgınlığı başlamadı. Aylık gelir bazında HTC, son 6 ayın en parlak dönemini yaşadı. Bu rakamlar Kasım 2015’e ait. Sadece Kasım ayı içerisinde 300 milyon dolardan fazla hasılat elde eden firma, HTC One A9’a verdiği emeğin karşılığını alıyor. Başarılı reklam kampanyaları ve şık bir telefon ile yapılabilecekler gözler önüne serildi. Ülkemizde de satışa çıkan HTC One A9, performans ve tasarımıyla dikkat çeken akıllı telefonlardan biri oldu.

Tabii ki bu HTC için bir son değil, aksine önemli bir başlangıç. Geçtiğimiz yıllar ile yapılan kıyaslamalarda bu yükseliş bile az kalıyor. Dolayısıyla HTC için henüz her şeyin başlangıcındayız. 2016 yılı içerisinde firmanın ilk kez bir akıllı saat duyurması bekleniyor.

Apple ve Google, Microsoft’tan Daha Yenilikçi