Android Oreo alacak HTC modelleri açıklandı!

android oreo 1

Google’ın geçtiğimiz gün dağıtımına başlanacağını açıkladığı Android Oreo, HTC cihazlarına geliyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Google’ın geçtiğimiz günlerde dağıtımına başlanacağını açıkladığı Android Oreo, HTC cihazlarına da gelecek. Google’ın yeni Anrdoid işletim sisteminin dağıtımına başlanacağını açıklamasının akabinde bazı üreticiler, Android 8.0 Oreo’yu alacak olan modellerini açıklamaya başlamıştı. HTC’de konu hakkında açıklama yapan firmalar kervanına katıldı.

Tayvanlı üreticinin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, HTC 10, HTC U Ultra ve HTC U11 modellerinin Android Oreo’yu en kısa zamanda alacağı açıklandı. HTC’nin diğer modellerinin Android Oreo desteği alıp almayacağı ise henüz netleşmiş değil. En azından konu hakkında yapılmış net bir açıklama bulunmuyor.

HTC haricinde geçtiğimiz gün BlackBerry cephesinden de benzer bir açıklama gelmiş ve KeyOne’ın Android Oreo’ya yükseltileceği belirtilmişti.

Elbette bunun haricinde HMD Global ve Essential gibi pazarın yeni oyuncuları da önümüzdeki günlerde çıkacak üst seviye modellerinde Android Oreo kullanacaklarını doğruladılar.

Öte yandan Samsung cephesinden Android’in yeni sürümü ile ilgili net bir açıklama gelmiş değil. Zira geniş bir kitle akıllı telefon pazarının 1 numarası konumunda bulunan Samsung’un üst segment cihazlarını ne zaman Android 8’e güncelleyeceğini merak ediyor. Fakat Güney Koreli üreticinin daha 7.1.1 güncellemesini bile yeni yeni yayınlamaya başladığını hatırlatmak gerekiyor.

Dip not olarak belirtelim. Android One projesi çerçevesinde üretilen güncel cihazlar, Oreo güncellemesini ilk elden alacaklar.