HTC 10 için beklenen güncelleme yayınlandı

htc 10

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan HTC için 2017 yılı pek de iyi geçmedi. Katı fiyat politikası yüzünden bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen Tavyanlı şirket, geçtiğimiz günlerde 2017’nin son çeyreğine ilişkin mali verileri kamuoyu ile paylaşmıştı. Paylaşılan raporlarda, HTC’nin akıllı telefonlar bazında istenilen kar marjının çok altında olduğu dikkatlerden kaçmamıştı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Tayvanlı akıllı telefon üreticisi müşterilerini mağdur etmemek adına elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında U11 modeli için Android Oreo güncellemesini yayınlayan HTC, şimdi de aynı güncellemeyi HTC 10 için yayınladı.

HTC 10 sonunda Oreo’ya güncelleniyor

HTC, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, HTC 10, U11 ve U11 Ultra modellerinin Oreo’ya güncelleneceğini doğrulamıştı. Kasım ayında, U11 ve U11 Ultra için Oreo güncellemesi yayınlanmıştı.

HTC 10 sahiplerinin gözü kulağı yeni Oreo güncellemesinin ne zaman geleceğindeydi. Sonunda Tayvanlı şirketten beklenen açıklama geldi. HTC, uzun süredir beklenen güncellemeyi nihayet yayınladı.

HTC 10 için yayınlanan Android Oreo güncellemesi telefonu 3.16.617.2 versiyonuna yükseltiyor. Bu yükseltmeyle birlikte telefonun işletim sistemi de Oreo’ya güncellenmiş oluyor. Güncellemenin yüklenebilmesi için telefonunuzda en az 1.8GB boş alan bulunması gerekiyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Android Oreo güncellemesi telefonlara aşamalı olarak verilecek. Yani bir anda tüm HTC10 modelleri güncellemeyi indiremeyecek. Siz yine de ara ara güncellemenin telefonunuza gelip gelmediğini kontrol etmeyi, ihmal etmeyin.

iPhone 6 Plus batarya değişiminde sıkıntı var