Honor 9 Lite, Face Unlock özelliğine kavuşuyor

face unlock

Apple’ın yeni nesil iPhone modeli iPhone X’te TouchID yerine FaceID’ye geçmesi, yüz tarama ile kilit açma uygulamalarının çoğalmasına neden oldu. Tabi ki bu uygulamaların birçoğu güvenilir olmadığı için, kullanıcılar benzer bir özelliği üretici kanadından bekler hale geldi. Bu konuda ilk adım OnePlus’tan gelmişti. OnePlus 5T modelinde sunduğu Face Unlock özelliğini, güncellemeler vasıtasıyla 3, 3T ve 5 modellerine de getirmişti. OnePlus’ın ardından benzer bir hamle de Honor’dan geldi. Honor 9 Lite için yüz tanıma özelliği geliyor.

Honor 9 Lite için yüz tanıma özelliği geliyor

Bilindiği üzere Honor, Huawei’nin yan kuruluşlarından birisi. Keza kısa süre önce Honor’da Türkiye’de resmi olarak bulunacağını açıklamıştı. Huawei’nin senelerdir Türkiye’de bulunduğunu hatırlayacak olursak, Honor’un bu kararı pek de sürpriz olmadı diyebiliriz.

Global pazarda yeni yeni boy göstermeye başlayan Honor, müşteri memnuniyetini de ön planda tutmaya çalışıyor. Yaptığı güncellemeler ile kullanıcılarının taleplerine kayıtsız kalmayan şirketin son icraatı ise Face Unlock özelliği oldu.

Honor tarafından yapılan açıklamada, Honor 9 Lite modeli için Face Unlock özelliğinin artık kullanılabilir olduğu dile getirildi. Yani artık Honor 9 Lite sahipleri de telefonlarının kilidini yüzlerini göstererek açabilecekler.

Elbette burada şu noktayı da gözden kaçırmamak gerekiyor. Bazı Android modellerine güncellemeler vasıtasıyla sonradan gelen Face Unlock tarzı özellikler, FaceID kadar işlevsel değiller. FaceID yazılımın yanı sıra donanımla da desteklenen bir sistem. Face Unlock tarzı uygulamalarda ise donanım desteği mevcut değil.

Galaxy S9 canlı canlı görüntülendi