Honor 9 için şaşırtan karar!

honor 9

Honor 9 ile ilgili sızdırılan son görseller telefonun sürpriz bir özelliğini de ortaya çıkardı. İşte Honor 9’un sürpriz özelliği ile ilgili detaylar.

Huawei’nin yan kuruluşu Honor şu aralar yeni orta segment modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Önümüzdeki günlerde resmen tanıtılması beklenilen Honor 9 ile ilgili neredeyse hergün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Zira geçtiğimiz gün TechPoint tarafından sızdırılan görsellerle, Honor 9’un sürpriz bir özelliği daha ortaya çıkmış oldu.

Bilindiği üzere son dönemde akıllı telefon üreticileri 3.5 mm’lik kulaklık girişini akıllı telefon modellerinden kaldırmaya başladı. Bu uygulamayı ilk olarak Apple ve Motorola yapmıştı. Kulaklık girişinin telefon satışlarını olumsuz olarak etkilemediğini gören diğer üreticiler de bir bir kulaklık girişini telefonlarından kaldırmaya başladı.

Örneğin geçtiğimiz gün sızdırılan bir raporda, 16 Mayıs’ta resmi olarak tanıtılacak olan HTC’nin yeni amiral gemisi U 11’de de kulaklık girişinin yer almayacağı iddia edilmişti.

HTC U 11’in ardından bugün de Honor 9’da kulaklık girişinin yer almayacağı ortaya çıktı. TechPoint tarafından sızdırılan görsellerde telefonun alt ya da üst tarafında kulaklık girişi göze çarpmıyor. Dilerseniz ilgili görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

honor 9

Öyle görünüyor ki artık kablolu kulaklıkların da yavaş yavaş sonu geliyor. Zira şu anda kulaklıkların en çok kullanıldıkları yerler akıllı telefonlar. Akıllı telefonlardan bu girişler kaldırıldığında kullanıcıların kablolu kulaklıklara da ihtiyaçları kalmayacaktır. Bu durum öyle ya da böyle kablosuz kulaklıkların ucuzlamasını da sağlayabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.