Honor 7X kullanıcılarının beklediği haber geldi!

honor

Bilindiği üzere Honor, Huawei’nin yan kuruluşlarından birisi. Her ne kadar bu iki firma birbirlerinden bağımsız gibi bir görüntü çiziyor olsalar da sahnenin arka kısmında işler pek bu şekilde yürümüyor. Zira Honor tarafından üretilen akıllı telefonların çok büyük bir bölümü direkt olarak Huawei donanımları tarafından destekleniyor. İşin iyi yanı ise Huawei’nin girdiği pazarlara Honor’u da bir şekilde sokması. Keza Türkiye bu durumun en yakın örneği. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Honor Türkiye pazarında resmi olarak bulunacağını açıklamıştı. Bu açıklama ile birlikte firmanın popüler modelleri de Türkiye pazarında boy göstermeye başladı. Bu modellerden birisi de  Honor 7X!

Honor 7X yeni güncellemesi ile göz dolduracak

Honor, 7X modelini kısa süre önce ABD’de satışa sunmuştu. Orta segmente hitap eden model 250 dolarlık fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Aynı kategorideki global firmaların telefonları 400 – 500 dolar bandından satılırken, Honor 7X için belirlenen 250 dolarlık etiket, bu cihazın ABD pazarında parlamasını sağladı.

Nitekim satış grafiğinin olumlu seyretmesi Honor yetkililerini de heyecanlandırmış gözüküyor. Keza EMUI 5.1 ve Android 7.1 ile satışa sunulan cihazın, kısa süre içerisinde EMUI 8.0 ve Android Oreo’ya güncelleneceği açıklandı. Şimdilik beta aşamasında bulunan bu güncellemenin 2. çeyrek bitmeden yayınlanması bekleniyor.

Dip not olarak belirtelim. Honor 7X ülkemizde de satılmakta. Telefonun fiyatı ise 1700TL. ABD’de 250 dolar olan bir cihazın, ülkemizde 1700 TL olması ise gerçekten üzücü.

Samsung Galaxy Note9 konusunda kararsız!