Honor 6C Avrupa’da satışa sunuluyor

honor 6c

Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor, orta segmentteki modeli 6C’yi Avrupa’da satışa sunuyor. İşte Honor 6C özellikleri ve fiyatı.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, geçtiğimiz yıllarda Honor isimli bir yan kuruluşu hayata geçirmişti. Honor, Huawei’nin aksine yalnızca akıllı telefon sektöründe boy gösteren bir firma olarak lanse edilmişti. Genel olarak Huawei ile paralel bir yönetim sistemine sahip olan firma, geçtiğimiz gün Honor 6C modelini Avrupa’da satışa sunacağını açıkladı.

HMD Global’in kanatları altında tekrardan ayağa kalkmaya çalışan Nokia, MWC’de 3 farklı modelle karşımıza çıkmıştı. Bu modellerden birisi de Nokia 6’ydı. Nokia 6 özellikleri ve fiyatıyla orta segmentte sağlam bir yer edinebilirdi. Fakat Honor, Nokia 6’nın karşısına sağlam bir rakip çıkardı. Honor 6C.

Nokia 6 ile hemen hemen aynı özelliklere ve aynı fiyata sahip olan Honor 6C, gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 435 yonga setinden alıyor. Sistemini 3GB RAM ile destekleyen cihazın dahili depolama alanı ise 32GB. f/2.2 diyagram aralığına sahip 13 MP’lik ana kamera ve 5MP’lik ön kameraya sahip olan telefon, 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor. 720p’lik 5 inç büyüklüğünde bir ekranla gelecek olan Honor 6C, 3020 mAh gücündeki bir bataryadan beslenecek.

Kutudan ilk çıktığında Android 6.0 Marshmallow ile çalışacak olan cihazın fiyatı ise 229 euro olarak belirlenmiş durumda.