Hansei Sanatı: Japon felsefesi hayatınızı nasıl iyileştirebilir?

Hansei Sanatı: Japon felsefesi hayatınızı nasıl iyileştirebilir?

Hansei sanati denilen Japon felsefesi hayatınızı nasıl değiştirebilir? İşte tüm detaylar.

Kişisel farkındalık, gelişmenin veya ilerleme kaydetmenin en iyi yollarından biridir; kişisel ve profesyonel olarak büyümekle ilgilenen herkes için bir zorunluluktur. Hansei, “kendini yansıtma” veya “iç gözlem” anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Japon kültürünün temel bir parçasıdır. Hem entelektüel hem de duygusal bir iç gözlemdir. Bu felsefe, Alman atasözü Selbsterkenntnis ist der erste Schritt zur Besserung’a da benziyor; İngilizceye en yakın çevirisi “Kendini anlamak, gelişmenin ilk adımıdır”dır. “Hansei aynı zamanda başarıyı tevazu ve alçakgönüllülükle karşılama kavramını da içeriyor. Hansei’yi durdurmak, öğrenmeyi bırakmak demektir. Hansei ile kişi hiçbir zaman kendi üstünlüğüne ikna olmaz ve daha fazla gelişme için her zaman daha fazla alan veya ihtiyaç olduğunu hisseder.”

Hansei Sanatı: Japon felsefesi hayatınızı nasıl iyileştirebilir?

Çoğu insan düşünmeyle yeterince sık ilgilenmez; düşünmenin, hayatlarını iyileştirmek için tutarlı bir şekilde kullanılacak kadar değerli bir araç olduğunu düşünmezler. Genel olarak insanlar beklentilerini karşılayamadıklarında, neyin yanlış gittiğini ve bir dahaki sefere neyin değiştirilebileceğini veya daha iyi yapılabileceğini derinlemesine düşünmek için yeterli zaman ayırmazlar.

Hedeflerinizin sonucu ne olursa olsun (başarı veya başarısızlık), sonuca yol açan süreçlerin daha iyi anlaşılmasını gerektiren bir boşluk her zaman vardır. “Bu felsefe sadece işler başarısız olduğunda değil, başarılı olduklarında da kullanılıyor. Her şey daha iyi ve daha verimli hale getirilebilir,” diye yazıyor Kaki Okumura. Kaki, “Bu felsefe, hayatlarımız üzerinde ne tür bir kontrole sahip olduğumuza dair varsayımlarımızı sorgulamayı amaçlıyor ve bize daha iyi olma gücü veriyor” diyor. Hansei, hiç kimsenin ve hiçbir şeyin mükemmel olmadığını ve bunun Japonya’da büyüme için değerli bir araç olarak görüldüğünü ima ediyor.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree’nin Sistem Gereksinimleri Belli Oldu