Haftaya damga vuran teknoloji olayları

Bilgi ve iletişim teknolojileri

#İŞBİRLİĞİ

Bu hafta teknoloji gündemine damga vuran olayları sizler için tek bir başlık altında topladık! İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bu hafta teknoloji gündeminde neler yaşandı? Yaşanan tüm olayları siz okurlarımız için tek bir başlık altında toparladık. Trump’a sosyal medyada yapılan darbeden, Türkiye’de yaşanan Whatsapp skandalına kadar tüm haberleri haftalık gündem özetimizde bulabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar.

Haftaya damga vuran teknoloji olayları

Donald Trump’a Snapchat ve YouTube darbesi!

Snapchat ve YouTube da Donald Trump’ın hesabını askıya alıyor

Donald Trump’a bir darbe de Snapchat ve YouTube’tan geldi. Daha önce Twitter, Instagram ve YouTube gibi sosyal medya kanallarından ban yiyen Trump’ın Snapchat ve YouTube hesapları da askıya alındı.

KVKK WhatsApp kararını 8 Şubat’ta açıklayacak

WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesini konuşmak üzere toplanan Kişisel Verileri Koruma Kanunu kararını 8 Şubat’ta yapılacak olan toplantı sonrasında açıklayacak. Bu tarih aynı zamanda WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesinin de geçerli olmaya başlayacağı tarih.

Telegram 500 milyon kullanıcıya ulaştı

telegram video konferans

WhatsApp’ın Türkiye’ye direttiği kullanıcı sözleşmesi sonrasında vatandaşlar Telegram’a akın etti. Telegram kısa sürede 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak rekor kırdı. Telegram’ın son 72 saatte 25 milyon kullanıcıyı bünyesine kattığı belirtildi.

Koronavirüs aşısı için randevu sistemi açıldı

Çin’den alınan koronavirüs (covid-19) aşısı nihayet Türkiye’ye geldi. Sağlık Bakanlığı randevuların MHRS ya da e-nabız üzerinden alınabileceğini açıkladı. Randevular belirlenen öncelikli gruplara göre verilecek. İlk öncelik ise sağlık çalışanlarının olacak.

2020’de akıllı telefon satışları düştü

2020 yılı ile ilgili raporlar yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanan son raporlara göre geçtiğimiz yıl akıllı telefon sevkiyatlarında yüzde 8 oranında bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün temel nedeninin pandemi sürecine bağlı yaşanan ekonomik zorluklar olduğu düşünülüyor.

Sosyal medya fenomenlerine hapis şoku

sosyal medya fenomenleri hapis

Sosyal medya üzerinden mevzuata aykırı çekişler düzenleyen sosyal medya fenomenleri hakkında soruşturma başlatıldı. 2 yıla kadar hapis ve 10 milyon TL para cezası almaları beklenen fenomenler arasında Enes Batur, Reynmen ve Başak Karahan gibi isimler de yer alıyor.

2020’de bilgisayar satışları rekor kırdı

Bir süredir daralma eğiliminde olan PC pazarı 2020 ile birlikte tekrardan yükselişe geçti. Pandemi sürecinde evlerine kapanan vatandaşlar çareyi yeni bir bilgisayar almakta buldu. Ayrıca evden çalışma modelinin yaygınlaşması da bilgisayar satışlarını önemli ölçüde arttırdı.

Dailymotion Türkiye için temsilci atadı

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından biri olan Dailymotion Türkiye’ye temsilci atama kararını kabul etti. Böylece bu platform önümüzdeki süreçteki cezalardan kurtulmuş oldu.

Türkiye’de sansür var mı? RTÜK Başkanı açıkladı