Haftanın öne çıkan teknoloji haberleri

tech

#İŞBİRLİĞİ

Teknoloji gündemi bu hafta yine çok yoğundu. Özellikle Huawei bu haftaya damga vurdu diyebiliriz. İşte haftanın öne çıkan teknoloji haberleri.

Haftanın öne çıkan teknoloji haberleri

HarmonyOS resmen duyuruldu

Huawei MatePad Pro tablet with HarmonyOS and M Pen support to debut on June 2

Android ve iOS’in hüküm sürdüğü mobil işletim sistemi sektörüne yeni bir oyuncu dahil oldu. Çinli teknoloji devi Huawei, uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü yeni mobil işletim sistemi HarmonyOS’i tanıttı.

Kripto paralarda düşüş sürüyor

kripto para vergilendirme

Yaklaşık olarak iki hafta önce büyük bir düşüş trendine yakalanan kripto paralar kırmızı çizgiden bir türlü kurtulamadı. Geçtiğimiz ay 64 bin dolar seviyesine kadar yükselen BTC (Bitcoin) şu sıralar 38 bin doların üzerinde kalmak için mücadele veriyor.

OLED panel pazarı hızla büyüyor

LG, 2021'in 2. çeyreğinden itibaren OLED TV panelleri tedarik edecek

OLED ekranlara olan talebin artmasıyla sektördeki satış hacmi de önemli oranda arttı. Son raporlara göre OLED ekran pazarı bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 156 oranında büyüme kaydetti.

Çip krizi Tesla’yı da vurdu

Tesla, 2020'de yarım milyon elektrikli araba yaptı

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, mikroçip tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle üretimde yavaşlamaya gidileceğini açıkladı. Eğer kriz devam ederse üretimin tamamen durdurulması da opsiyonlar arasında.

NASA şimdi de Venüs için kolları sıvadı

NASA, Mars helikopter uçuşunu en az 14 Nisan'a erteledi

Son dönemde faaliyetlerini arttıran NASA 2030 yılına kadar Venüs’e iki farklı araç göndereceğini açıkladı. İnsansız olarak gerçekleştirilecek olan bu uçuşlarda Venüs’e dair araştırmalar yapılacak.

Donald Trump’ın sosyal medya sitesi kapatıldı

Donald Trump sosyal medya yasaklarına bir blog ile tepki verdi

Daha önce sosyal medya üzerindeki hesapları kapatılan Donald Trump’ın özel olarak kurdurduğu sosyal medya sitesi de kapatıldı. Böylece Trump’ın destekçilerine hitap ettiği ve ulaştığı kanallardan birisi daha engellenmiş oldu.

Çip krizi 2. el otomobil fiyatlarını yükseltti

dizel otomobiller yasaklanıyor 1

Küresel çip krizi sıfır otomobil üretimini etkileyince ikinci el otomobil fiyatları da artmaya başladı. Sadece Türkiye değil tüm dünya genelindeki ikinci el otomobillerin fiyatında belli oranlarda artışlar gözlemlendi.

Bitcoin madencilik gelirleri arttı

Kripto paraların toplam değeri

Çin hükümetinin harcadığı büyük enerji yüzünden kapatmayı planladığı Bitcoin çiftlikleri, diğer madencilerin gelirlerini arttırdı. Çin’de pek çok tesis çiftliklerin fişini çekince dünyanın diğer yanındaki madencilerin gelirleri önemli oranda artış gösterdi.

Tinder telefon numarasından engelleme özelliği getiriyor