Hackerlar Parmak İzlerini Çalabiliyor

hackerlar parmak izi 2

Chaos Computer Club’ın geleneksel buluşması sırasında konuşan Alman hacker Jan Krissler, hackerlar hakkındaki açıklamalarıyla kullanıcıları korkuttu.

Almanya’da ve Almanca konuşulan diğer ülkelerde merkezleri bulunan ve Avrupa’nın en büyük hacker topluluğu olarak bilinen Chaos Computer Club, internet kullanıcılarını korkutacak açıklamalarda bulundu. Almanya’nın Hamburg şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Chaos Computer Club bilişim konferansının bu yılki ayağında hacerklar hakkında bilinmeyenleri açıklayan grup, hackerların parmak izlerine de ulaşabileceğini açıklayarak teknoloji dünyasını şaşırtmayı başardı.

hackerlar_parmak_izi

Chaos Computer Club‘ın bu yılki buluşması esnasında sahne alan Starbug lakaplı ünlü Alman hacker Jan Krissler, hackerların kullanıcıların parmak izlerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları tek şeyin birkaç yüksek çözünürlüklü görüntü olduğunu açıkladı. Kullanıcıların parmak izlerinin biyometrik taramasının hackerlar tarafından sıradan bir kamerayla bile yapılabileceğine dikkat çken Krissler, polikicalır hakkında da çarpıcı bir iddia da bulundu. Krissler’a göre bir süredir bilinmekte olan bu durumu oldukça ciddiye alan üst düzey politikacılar, olası bir hacker saldırısından korunmak için son dönemde eldivenle dolaşıyorlar.

Alman hackerın bu iddiaları son günlerde sıklıkla gündeme gelen hacker tehlikelerini ve güvenlik sorunlarını bir kez daha gündeme getirirken, internet kullanıcılarının en azından şimdilik hiç de güvende olmadığını gösterdi.

Apple Smart TV’ye Hazır Olun