Güvenlik Uzmanları, Hedefli Kimlik Avı Saldırısı Tespit Etti

Kimlik Avı

Geleneksel toplu kimlik avı e-postaları, genellikle yazım hataları olan ve basit biçimde örülmüş genele hitap eden mesajlarla geniş kitleleri hedefliyor. Spear phishing ise hedef hakkında spesifik detaylar içeren son derece kişiselleştirilmiş mesajlar içeriyor ve bu da saldırının daha inandırıcı görünmesini sağlıyor.

Hedefli kimlik avı, güvenilir kuruluşlardan gelen meşru iletişimlerin tarzını ve içeriğini taklit eden, güvenlik filtreleri tarafından tespit edilmesini önlemek için titizlikle hazırlanmış ve genellikle teknik hata içermeyen e-postalarla belirli kişileri veya küçük grupları hedef alıyor. Kitlesel oltalama kampanyaları ise geniş bir ağ oluşturarak, kişiselleştirmeden yoksun geniş e-posta adresi listelerine genelleştirilmiş mesajlar gönderiyor ve genellikle yazım hataları ve kötü bir tasarım içeriyor.

2023’ün sonlarında güvenlik araştırmacıları, hedefli ve toplu kimlik avı taktiklerinin bir karışımına işaret eden istatistiksel bir anomali gözlemledi. Hedefli kimlik avı için çok agresif, ancak toplu kimlik avı için çok karmaşık e-postalar tespit edildi.

Kimlik Avı

Tespit edilen bir örnekte, bir insan kaynakları kimlik avı e-postasında alıcıya adıyla hitap ediliyor ve şirketine atıfta bulunuluyordu. Ancak bağlantılı kimlik avı formu, toplu kimlik avının tipik bir işareti olan genel bir sahte Outlook oturum açma işlemine yönlendiriyordu.

Bir başka kampanyada ise gerçek bir kurumsal e-posta adresinin alan adını değiştirmeden, gönderenin adının yanında göründüğü “hayalet sahtecilik” tekniği kullanıldı. Genellikle hedefli saldırılar için kullanılan bu teknik, kitlesel kimlik avına gerçekçi bir hava katıyor. Bağlantıya tıklandığında ise genel bir kimlik avı formuna yönlendiriyor.

Güvenlik uzmanları, Mart 2024 ve Mayıs 2024 arasında bu türden hibrit kimlik avı e-postalarında önemli bir artış tespit etti. Bu artış, saldırganların toplu saldırıların kişiselleştirilmesi maliyetini ve çabasını azaltmak için gelişmiş teknolojilerden yararlandığını gösteriyor.

Yapay zeka destekli araçlar artık ikna edici e-posta içerikleri oluşturabiliyor, yazım hatalarını düzeltebiliyor ve tasarımı geliştirerek bu tip karma saldırıları daha etkili ve tespit edilmesi daha zor hale getirebiliyor.

Tcl Movetime MT46X akıllı çocuk saatiyle çocuğunuz güvende olsun