Gözlüklü inekler daha kaliteli süt ürettiler

gözlüklü inekler

Sanal gerçeklik teknolojisi yeni bir kullanım alanı bulmuş görünüyor. İnsanların çok ilgisini çekmese de VR gözlükleri takılan gözlüklü inekler daha kaliteli süt vermeye başladılar.

Rusya’daki çiftçilerin geliştirdiği yeni yöntemle, inekler için hazırlanan özel VR gözlükleri, ineklerin daha randımanlı ve kaliteli süt vermesine yol açtılar.

Gözlüklü inekler ile inek Matrix’i mi kuracaklar?

İneklerin gözüne takılan sanal gerçeklik gözlüklerinde, ineklerin psikolojisini olumlu etkileyen güneli havalar ve yeşil otlakların görüntüleri oynatıldı. Sıcak renklerin hakim olduğu bu görüntülerin ardından ineklerin daha kaliteli süt vermeye başladığı gözlemlendi. Sanal gerçeklik gözlüğü takılan ineklerin, anksiyete seviyelerinin de azaldığı, daha rahat ve huzurlu göründükleri anlaşıldı.

Rusya’da şimdi inekleri daha da mutlu edecek sanal gerçeklik projeleri üzerinde çalışılmaya başlandı. Ses ve görüntülerle desteklenecek bu projelerin ülkedeki çiftliklerde üretimi olumlu etkilemesi bekleniyor.

Öte yandan bu araştırma, ineklerin kapalı alanlarda kısılmaktan mutlu olmadığını ve otlamak için açık alanlara salınmaktan daha mutlu olduklarını da ispatlamış oldu.

Cyberpunk 2077 final aşamasına geldi

Hayvan hakları savunucuları ve veganlar, bu tür çiftliklerde hayvanların esir edildiğini ve mutsuz oldukarını, işkence gördüklerini savunuyorlar. Hayvansal ürünleri kullanan bazı tüketiciler ise hayvanların serbestçe dolaşmasını önemsiyor ve bunu talep ediyorlar. Şimdi ise inekler için Matrix benzeri sistemlerin hayata geçirilmesi riski ortaya çıkmış bulunuyor.

Bu tür sanal gerçeklik sistemlerine bağlanacak ineklerin sürekli uyutularak sanal gerçeklik içinde yaşamaları ve devamlı süt vermeleri mümkün olabilir mi?

gözlüklü inekler