Televizyon ve panel üretimindeki uzmanlığını mobil cihazlara taşıyan TCL, tablet pazarında “performans” yarışına girmek yerine, kullanıcıların en büyük şikayeti olan “göz yorgunluğuna” odaklanarak farklılaşmayı seçiyor.
Şirket, ödüllü NXTPAPER teknolojisinin en güncel sürümünü barındıran TCL Note A1 tabletini resmen tanıttı. Bu cihazı rakiplerinden ayıran en temel özellik, standart bir LCD ekranın renk canlılığını ve yenileme hızını korurken, mat ve özel dokulu yapısı sayesinde bir e-kitap okuyucu (Kindle gibi) kadar gözü az yoran hibrit bir görüntüleme deneyimi sunması. “Kağıt gibi” (Paper-like) olarak tanımlanan bu ekran teknolojisi, ortam ışığını yansıtmadığı için güneş altında bile rahatça okunabiliyor ve zararlı mavi ışığı donanım seviyesinde filtreliyor.

“Note” isminden de anlaşılacağı üzere, bu tablet sadece bir medya tüketim cihazı değil, aynı zamanda bir dijital not defteri. Cihaz, kutusundan çıkan ve düşük gecikme süresine sahip özel kalemiyle birlikte geliyor; bu da ekranın kağıdı andıran dokusuyla birleştiğinde kullanıcılara cam üzerine plastik sürtüyormuş hissi yerine, gerçek kağıda kalemle yazıyormuş hissi veriyor. Teknik özellikler tarafında ise TCL, maliyeti ulaşılabilir tutmak adına dengeli bir yol izlemiş. Cihazın kalbinde günlük işler, web gezintisi ve çoklu görevler için yeterli gücü sağlayan orta segment bir işlemci (muhtemelen MediaTek serisi) ve gün boyu not almanızı sağlayacak geniş kapasiteli bir batarya bulunuyor.

TCL Note A1, özellikle iPad veya Galaxy Tab gibi parlak ekranlı tabletlerde uzun süre metin okumakta zorlanan öğrenciler, akademisyenler ve iş dünyası profesyonelleri için tasarlandı. 2026’ya girerken tablet pazarının doygunluğa ulaştığı bir dönemde TCL, “Ekrana bakmaktan gözlerim ağrıdı” şikayetini bitirmeyi vadeden bu niş ama etkili çözümle, kendisine sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı hedefliyor.






