Google’ın Pil Uygulaması Play Store’da!

img 1468283998 1

Google’ın pil uygulaması, Android’in sistem parçası olmaktan çıkıyor. Device Health Services isimli uygulama Play Store’da indirilmeye açıldı.

Amerikalı şirketin son dönemde izlediği bir moda var: sistem uygulamalarını Play Store’da yayınlamak. Bugüne kadar yalnızca Nexus ve Pixel’lerde bulunan Device Health Services isimli uygulama mağazada genel kullanıma açıldı. Uygulama sayesinde pil yönetimi kolaylaşıyor. İfadeyi açmak gerekirse, bunun sayesinde kullanım alışkanlıklarınızı rahatlıkla izleyebilir, çalışma saatlerini takip edebilir ve parlaklığı daha modüler olarak ayarlayabilirsiniz.

İşin kötü kısmı Google şu anda uygulamayı sadece ABD için yayına aldı. İlgili ekrana ulaşsanız bile hata ekranıyla karşılaşacağınızdan, şimdilik Play Store üzerinden yükleme yapmanız mümkün değil. Yüklemek isteyen kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekiyor gibi gözüküyor. Belli ki ilerleyen dönemde uygulama uluslararası pazarda ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. Ancak bunun ne kadar zaman alacağını kestirmek zor.

Risklerini göz ardı edebilirseniz Device Health Services’ın apk dosyasını telefonunuza indirebilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz şimdilik beklemeniz.