Google’den LEGO Uygulaması!

lego animation in google earth 2

Google, Chrome web tarayıcısının diğer tarayıcılardan farklı olduğunu her geçen gün kanıtlıyor. Diğer web tarayıcılarından üstün olduğunu kanıtlamayı amaçlayan Chrome yeteneklerini kullanıcılarına sunmaya devam ediyor.

lego-animation-in-google-earth-2

Kısa süre önce bir Orta Dünya haritası yayınlayarak kullanıcıları heyecanlandıran şirketin yeni projesi ise LEGO sizlere çeşitli yapılar inşa etmenize imkan sunmayı amaçlıyor. 2012 yılında Google Avustralya ekibi tarafından gündeme alınan proje Build ismi ile kullanıcılara sunuldu. Çeşitli objeler, binalar, mekanlar inşa etmemize imkan sunan Google’nin bu yeni projesi birçok kişiyi çocukluk dönemine götüreceğe benziyor.

Düz bir zemin üzerinde başlayan uygulama, sol panelden seçtiğiniz parçalar ile şekil bulmaya başlıyor. Legoların renk ve türünü ayarlayabildiğiniz uyguladaki çalışmalarını Google+ entegrasyonu sayesinde arkadaşlarınız ile paylaşmanız mümkün.

Diğer yandan oluşturduğunuz yapının harita üzerinde gerçek konumunu belirleyebilir ve dünya haritası aracılığıyla herkes ile paylaşabilirsiniz.

Aşağıdan uygulamayla ilgili videoyu izleyebilirsiniz.