Google’dan Android M Hamlesi!

android m 6 0 concept

28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Google IO Konferans’ında yeni Android M’in tanıtılacağı söylentisi heyecan oluşturdu.

Google’ın gelişime açık mobil yazılımı Android’in son sürümü olan Lollipop’a kullanıcıların yalnızca yüzde 10’u geçiş yapınca internet devi de daha gelişmiş ve kullanıcı bazlı olması beklenen Android M için kolları sıvadı.

Yeni yazılımın 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Google IO Konferans’ında tanıtılması bekleniyor. Google’ın geleneksel hale getirdiği geliştiriciler konferansı öncesinde IO 2015’in resmi sitesinde bir anda ortaya çıkıp daha sonra kaybolan Android M, büyük heyecan oluşturdu.

İnternet devi Google’ın bu hamlesinin kullanıcıları beklentiye sokmasının sebebi ise geçen dönemde aynı hamlenin ‘Android L’ olarak yapılması ve ardından Android Lollipop’un tanıtılması oldu.

android-m-6-0-concept

Android’i daha geniş kitlelere yaymayı hedef edinen Google, çok büyük olasılıkla 28-29 Mayıs tarihlerinde şimdilik ‘Android M’ kodlu yeni sürümü geliştiricilere tanıtacak.

İnternet devine yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre Android M’de sesle kontrol özelliğine büyük önem verilecek. Daha fazla yetiye sahip olacak olan yazılımla ilgili detaylar için konferansı beklemek gerekiyor.

Huawei Honor 7 Plus Hakkında Yeni Detaylar