Google yine büyük hayal kırıklığı yarattı!

Google, aile içi şiddet için kolları sıvadı

Rakiplerinin başarılı olduğu platformları kopyalamaya çalışan ancak bir türlü bunu başaramayan Google, benzer bir konuda yine hüsran yaşadı.

Google yine büyük hayal kırıklığı yarattı! Google, bugüne kadar birçok defa rakiplerinin başarılı olduğu platformları kendine uyarlamayı denemiş ancak bunların birçoğunda başarısız olmuştu. Bunun en son ve en güzel örneği ise kuşkusuz Google+.

Bilindiği üzere Facebook benzeri bir sosyal medya platformu kurmak isteyen Google, bunun için Google+ platformunu geliştirmiş, ancak 2011 yılında kullanıma sunulan bu platform çoktan işlevini kaybetmesine rağmen 2019 yılına kadar kullanımda tutulmuş, bu yılda ise artık daha fazla açık tutulamayacak hale gelince kurumsal kullanıcılar hariç genel kullanıma kapatılmıştı.

Google+ hesap silme

Google yine büyük hayal kırıklığı yarattı!

Google+ platformunu kullanan kurumsal kullanıcılar ise Google Currents adı verilen Google+’dan uyarlanmış platformda varlıklarını sürdürmeye devam etmişlerdi. Ancak teknoloji devi bugünden itibaren Google Currents’i de devre dışı bırakacağı ve kalan kullanıcıların platformun tüm içeriğiyle birlikte Spaces adı verilen servise aktarılacağını duyurdu.

Google kullanıcılarının iyi bildiği üzere teknoloji devi, 2021 yılında tanıttığı Google Spaces özelliği ile birlikte Gmail, Takvim, Drive, Meet gibi servisleri tek bir yapıya entegre ederek kullanım ve iletişim kolaylığı sağlamayı amaçlıyor. Tabi şirketin bu amacına ne kadar ulaşabileceği meçhul.

Bunun nedeni ise, bugün Google tarafından yapılan açıklamayla da anlaşılacağı üzere, Google yeni bir servis ya da platform üretme konusunda çok başarılı sayılmaz. Bakalım Google Spaces, bu durumu tersine çevirmeyi başarabilecek mi?

Netflix, Bitcoin hırsızlığı ile ilgili belgesel hazırlıyor!