Google yeni tasarımı ile kendisine hayran bıraktı

Google

Bütün dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Google yeni tasarımı, birçok yenilik içeriyor. Hadi gelin bu yeni tasarıma birlikte bakalım.

Henüz yeni fark edilen Google yine tasarımı, şimdiden gündem olmaya başladı. Bazı kullanıcılar şirketin uygulaması ile ilgili kullanıcı dostu olmadığını söylüyordu. Elbette Google için alışkanlık haline gelmiş özellikleri değiştirmek pek kolay değildi. Ancak firma diğer uygulamalar ile yarışabilmek için önemli bir karar aldı.

Android işletim sistemi kullanan platformlarda, Google uygulaması bazı farklılıklar içerecek. Bu farklılıklar sayesinde kullanıcılar uygulamayı çok daha rahat bir şekilde yönetebilecek.

Google kullanıcı dostu bir tasarıma geçti

Google şirketinin uygulamalarında arayüzler genellikle son derece yumuşak bir yapıya sahiptir. Ayrıca ön arayüze bakıldığında şık bir görüntü olduğu da bilinir. Fakat kullanıcı dostu olması yönünde bazı eksiklikleri vardı. Mesela kontrol butonları en çok eleştirilen detaylardan birisiydi.

Google yeni tasarımı
Google tarafından geliştirilen uygulamalarda kontrol butonları ekranın alt kısmına taşındı. Böylece kontrol butonları üzerinde hakimiyet kurmak daha da kolaylaştı. Ayrıca ekranın hemen alt kısmında bulunan menü bölümünden ileri ve geri gitmek de mümkün.

Siber güvenliğin çok önemli bir konu haline gelmesi ile birlikte Google yeni önlemler aldı. Bundan sonra güvenli olmayan URL’ler için güvenli tarama özelliği etkinleştirildi. Bu sayede internet güvenliği üst seviyeye çıkarıldı.

Peki siz bu yeni Google uygulama özellikleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.