Google uygulamaları indirmeden kullanmak üzerine çalışıyor!

android uygulama

Google, Android işletim sistemi için devrimsel sayılabilecek bir özelliği denemeye başladı. Henüz deneysel amaçlı olarak kullanılan “App Streaming” özelliği, uygulamaları indirmeden kullanmak üzerine çalışıyor. Detayları haberimizde.

android-uygulama

Akıllı telefonları akıllı yapan en önemli özellikleri uygulama destekleri. En büyük mobil uygulama marketi olan Google Play Store bu kadar güçlü olmasaydı muhtemelen Android bu kadar popüler olmazdı. Şimdi Google, uygulama konusundaki algımızı değiştirebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Söz konusu yeni özellik “App Streaming” olarak adlandırılıyor. Bu özelliği şimdilik uygulama yayını olarak adlandırabiliriz.

App Streaming özelliği henüz deneysel. Kabaca tarif etmek gerekirse, uygulamaların, tarayıcı üzerinden indirilmeden kullanılmasını sağlıyor. Tabii burada geliştiricilere de iş düşüyor. App Streaming için gerekli güncellemeler yapılırsa, uygulamalar tarayıcı üzerinden de çalışabilecek. Böylelikle hem acil durumlarda uygulama indirme zahmetine girmeye gerek kalmayacak hem de kullanıcılar eğer isterlerse uygulamayı indirecek.

Özellik şimdilik Hotel Tonight, Chimani, Daily Horoscope, New York Subway gibi bazı uygulamalarda deneniyor. Google arama sonuçlarında bu uygulamaların içeriğine ilişkin bir sonuca tıkladığınızda, tıpkı uygulamayı indirmişsiniz gibi uygulamanın arayüzü karşınıza çıkıyor. Söz konusu özellik, eğer geliştirilmeye devam edilirse Google Play Store üzerindeki 1 milyondan fazla uygulama için kullanılabilir. Ancak tabii ki böyle bir durumda hücresel veri kullanımı artacaktır. Diğer yandan çok nadir ihtiyaç duyduğunuz uygulamaları sürekli telefonunuzda tutmak zorunda kalmayacaksınız.

app-streaming

2015’in en iyi metal gövdeli telefonları!