Google Takvim masaüstü tekrar çevrimdışı çalışabilecek!

Google Takvim masaüstü tekrar çevrimdışı çalışabilecek!

İnternete bağlı olmadığınız zamanlarda takviminize erişirken problem yaşayabilirsiniz. Google Takvim web arayüzü bu sorunu çözmek adına daha kullanışlı hale geliyor.

Google, 2018’de uygulama için yeni bir kullanıcı arayüzü sunmuştu. Böylece, tarayıcınızdaki verilere internet bağlantısı olmadan erişme olanağı kaldırılmıştı. Google Workspace Updates blog’u, internete bağlanmadan da takvime erişme özelliğinin geri döndüğünü, ancak tek tek kullanıcıların bunu etkinleştirmesi gerekeceğini belirtiyor. Seçeneği henüz görmüyorsanız, daha sonra tekrar kontrol edin, çünkü önümüzdeki 15 gün içinde kullanıma sunulacak. Blog gönderisinde yalnızca Çalışma Alanı hesaplarına (eski adıyla G Suite) erişimden bahsediliyor, ancak destek sayfasında herhangi bir sınırlama olmadığı için, bireysel ücretsiz kullanıcılar için de olup olmadığını göreceğiz.

Google Takvim offline özelliği nasıl açılır?

Google Takvim’i açın. Sağ üstte Ayarlar’a tıklayın. Solda, “Genel” altında Çevrimdışı’yı ve ardından Çevrimdışı takvimi aç’ı tıklayın. Şimdi yeniden yükle’yi tıklayın. Takviminizin sağ üst köşesinde, bir simge Takviminizin çevrimdışı kullanım için senkronize edildiğini gösterecek. Senkronizasyon tamamlandığında, takviminizin durumu Çevrimdışı için hazır olarak gösterilir. Çevrimdışı olduğunuzda, takviminizin durumu Çevrimdışı olarak gösterilir. Ardından bir uyarı çıkacak: “Görünüşe göre çevrimdışısınız. Bazı eylemler işe yaramayabilir.

Google Takvim masaüstü tekrar çevrimdışı çalışabilecek!

Google, Gears’ı HTML5’e bıraktığında, çevrimdışı erişimin yeniden sağlanması 2011‘in sonlarına kadar sürmüştü. Artık bir wifi bulmak ve internete bağlı kalmak çok daha kolay olduğu için özelliğin yokluğu çok eksiklik yaratmadı. Google’ın özelliklerinin nasıl sessizce gelip gidebileceğini göz önünde bulundurarak şu an özellikten yararlanmakta fayda var.

LG, akıllı telefon sektöründen çekilebilir!