Google sahibi Alphabet, salgın yüzünden büyük kazançlar elde ettiğini duyurdu

Google sahibi Alphabet, salgın yüzünden büyük kazançlar elde ettiğini duyurdu

Google ana şirketi Alphabet bugün son üç ayda toplamda 55,3 milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini bildirdi. Rakam, geçen yılın bu zamanına göre yüzde 34 arttı. Şirketin net geliri de 2020’nin ilk çeyreğinde 6,8 milyar dolardan bu yılın çeyreğinde 17,9 milyar dolara yükseldi.

Alphabet, geçen yılı FAANG kohortlarının geri kalanına kıyasla sessiz finanslar yayınlayarak geçirdi. Google CEO’su Sundar Pichai yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl boyunca insanlar bilgi sahibi olmak, bağlantı kurmak ve eğlenmek için Google Arama’ya ve birçok çevrimiçi hizmete başvurdu “dedi. “Dünyanın her yerinden insanlara yardımcı olmak için güvenilir hizmetler sunmaya odaklanmaya devam ettik.”

Google sahibi Alphabet, salgın yüzünden büyük kazançlar elde ettiğini duyurdu

YouTube, salgın sırasında gelişen Alfabe hizmetinin en iyi örneği olabilir. Platformda yayınlanan reklamlar, Alphabet’in toplam gelir pastasının 6 milyar dolarlık kısmını oluşturuyordu. Alphabet ayrıca Google’ın Bulut işi için yeni bir yükseliş bildirdi. Buna göre, buradan da 4 milyar doların biraz üzerinde gelir elde etti. Bu arada, Alphabet’in otonom sürüş şirketi Waymo ve Verily gibi işletmeleri içeren “Diğer Bahisler” kategorisi, yıldan yıla çok az bir artış gösterdi. Bu yan kuruluşlar toplu olarak geçen yıla göre yaklaşık 60 milyon dolar daha fazla para çekti. Ancak buna eşlik eden zararlar yaklaşık 1,1 milyar dolarda  sabit kaldı. Google’ın hizmet gelirindeki (Play Store, Google One ve daha fazlasından gelen) istikrarlı kazançları ve daha geniş reklamcılık işinde artan başarısı, Alphabet’in göze çarpan bir çeyreğe baktığı anlamına geliyor. Yayınlandığı sırada holding şirketinin hisse fiyatı, mesai sonrası işlemlerde yaklaşık % 4,2 arttı. Dünyanın aşamalı olarak aşı öncülüğündeki soru işaretleri Alphabet’in yelkenlerine daha fazla rüzgar girmesine izin verdi. İnsanlar Google’da aşı ile ilgili arama yaptıkça şirket kazancını artırmaya devam etti. Ancak şirket, rekabete aykırı olduğu bildirilen iş uygulamaları nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler tarafından daha fazla incelemeye tabi tutulmaya devam ediyor.

Daha geçen ay, Google’ın Chrome web tarayıcısında üçüncü taraf izleme çerezlerini engelleme girişimi, ABD Adalet Bakanlığı’nın dikkatini çekti. En son Match Group baş hukuk sorumlusu Jared Sine, Google’ı telefondaki temsilcileri arayarak Sine’nin bir Senato alt komitesine verdiği ifadenin açıklığa kavuşturulmasını isteyerek şirketini tehdit etmeye çalışmakla suçladı. Ancak Google’ın üst düzey kamu politikası ve hükümet ilişkileri müdürü Wilson White, bunun “dürüst bir soru” olmaktan başka bir şey olmadığını ifade etti.

Uygun fiyatlı Oppo A53s 5G satışa çıktı