Google Play oyunları gelecek yıl Windows 10 ve 11’e geliyor

Android uygulama geliştiricileri için kötü haber! Google, etkin olmayan hesapları kapatacak

Google, Google Play Oyunlar uygulamasının özel bir sürümü aracılığıyla önümüzdeki yıl Android oyunlarını Windows işletim sistemine getirmeyi planlıyor. 

Uygulama, Windows için oluşturulacak ve Google Play ‘deki oyunların Windows dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve PC’lerde çalışmasına izin verecek. Google’ın Android ve Google Play’deki oyun ürün direktörü Greg Hartrell, uygulamanın telefonlar, tabletler, Chromebook’lar ve Windows PC’ler arasında sorunsuz geçişe izin vereceğini ve Android’deki favori oyunlarınızın her zamankinden daha fazla cihazda çalışmasına izin vereceğini açıkladı. Oyunlar, bir cihazda oynandıktan sonra başka bir cihazda devam ettirilebilir.

Google Play oyunları gelecek yıl Windows 10 ve 11'e geliyor

Google sözcüsü Alex Garcia-Kummert, The Verge’e şirketin uygulamayı Microsoft, BlueStacks veya başkalarıyla bir ortaklık olmadan tamamen kendi başına oluşturduğunu söyledi . Windows’ta Android uygulamalarını taklit etmek için hangi teknolojinin kullanıldığı belli değil. Tek bildiğimiz, oyunların buluttan akış yerine yerel olarak çalışacağı, bu da en azından performans olarak iyi sonuçlar alacağını gösteriyor.

Google Play Oyunlar uygulaması da Google’ın kendisi tarafından dağıtılacak ve işletim sistemi ile özel bir entegrasyon olmaksızın Windows 10 ve sonraki sürümlerini destekleyecektir. Microsoft’un Android uygulamaları sanallaştırması yalnızca Windows 11’i destekler, bu nedenle eski Windows 10 makinelerinin de en azından Android’den oyunlar çalıştırabileceğini görmek harika. Google, Windows’ta standart Android uygulamaları çalıştırmakla ilgilenmiyor gibi görünüyor. Google, şimdilik uygulamayı yalnızca dün düzenlenen The Game Awards sırasında tanıttı ve 2022’de bir sürüm çıkacağına söz verdi.

Xiaomi 12 serisi fiyatları çip krizi nedeniyle yüksek olacak