Google Pixel XL fiyatında büyük indirim!

google pixel

Google’ın 2016 yılında satışa sunduğu Pixel XL’in fiyatı düşmeye devam ediyor. Satışa ilk sunulduğunda 700 dolara yaklaşan bir etikete sahip olan Google Pixel XL şu aralar 200 dolara satılmaya başladı.

Akıllı telefon sektöründeki fiyat skalasının oldukça değişken bir yapıya sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Genel olarak bakıldığında her üretici, her sene en az 2 yeni amiral gemisi modelini satışa sunuyor. Doğal olarak modeller her sene yenilendiği için, eskilerinin de fiyatı düşüyor.

Özellikle Android tabanlı akıllı telefonların, fiyat istikrarı konusunda pek de parlak bir geçmişe sahip olmadıklarını söyleyebiliriz.

Öte yandan Apple, sektördeki rakiplerine oranla fiyat konusunda biraz daha katı kurallara sahip. Örneğin geçtiğimiz yıl Kasım ayında 6099TL’den satışa sunulan iPhone X, şu aralar 7500TL’den satılmakta. Genel itibariyle bakıldığında Apple haricinde fiyatlarını bu şekilde koruyan bir firma bulunmuyor.

Google Pixel XL fiyatı iyice dibe vurdu

Nitekim Google’da fiyat istikrarını koruyamayan firmalar arasında. İlk amiral gemisi modelini 2016 yılında satışa sunan Google, üst perdeden bir çıkış etiketi belirlemişti. Google Pixel XL fiyatı 700 dolar civarındayken, Pixel’in fiyatı da 600 dolar seviyesindeydi.

Nitekim aradan geçen 2 yılın sonunda Google Pixel XL fiyatı şu aralar 200 dolara kadar düşmüş durumda.

eBay üzerinden bir kullanıcı, refurbished Google Pixel XL modeli için yalnızca 200 dolar talep ediyor. Açıkçası ülkemizde Pixel XL ile birlikte çıkmış olan iPhone 7’nin yenilenmiş versiyonu bile hala 3000TL seviyelerinden satılmakta. Bu bile aradaki fiyat istikrarını net şekilde gözler önüne seriyor.

LCD ekranlı ucuz iPhone’un renk seçenekleri belli oldu