Google Pixel 6, şirketin önceki satış rekorunu kırdı

g7

Google Pixel 6 serisi piyasaya sürüldüğünde birçok hata ve sorunla karşılaşıldı. Seri buna rağmen kendi satış rekorunu kırmayı başarmış durumda. 

Google tarafından gelen resmi bir mali rapor, yeni telefonların önceki satış rekorlarını bile geçmeyi başardığını ortaya koyuyor. Alphabet’in (Google’ın ana şirketi) CEO’su Sundar Pichai, kazanç tablosunda Google Pixel 6 serisinin “tüm zamanların üç aylık satış rekoru” kırdığını belirtti. Üst düzey yetkili, en son Pixel telefonlarının başarısını yeni gerçek zamanlı çeviri araçlarına bağladı. Ne yazık ki Arama Motoru devi, kesin bir rakam ortaya koymadı ve donanım ürünlerini yazılımlarıyla birlikte “Google Hizmetleri” olarak grupladı.

Google Pixel 6

Android, Chrome, Google Haritalar, Arama, Google Play ve YouTube’u da içeriyor. Ancak genel finansal rakamlara bakıldığında, markanın 2021’in dördüncü çeyreğinde geliri 69 milyar ABD Doları’na ulaştığından markanın kayda değer bir artış gördüğünü açıkça söyleyebiliriz. Bu aynı zamanda 2020’nin dördüncü ve son çeyreğine kıyasla gözle görülür bir artış oldu şirket 52,8 milyar ABD Doları gelir elde etti. Bu arada, kârlar da bir artış gördü ve 2020’de 19 milyar ABD Dolarına kıyasla 2021’de 26 milyar ABD Dolarına ulaştı.

Pixel serisinin Ekim ve Kasım ayları arasında piyasaya sürülmesiyle, birinci sınıf akıllı telefonların net satışları, Google’ın gelirini artırmasına yardımcı oldu. Bununla birlikte, öncekiler kadar yaygın olmadığı ve yalnızca Ekim 2021’den beri piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde, Pixel 6’nın gerçekten şimdiye kadarki en çok satan Pixel olup olmadığı hala şüpheli. Ancak mevcut hızıyla, en popüler hale gelebilir. 

Tesla, en çok elektrikli araç satıcısı unvanını elinde tutmaya devam ediyor