Google Pixel 2 daha da hızlı şarj olabilir

pixel 2

Google’ın geçtiğimiz gün tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Google Pixel 2, sanıldığından daha hızlı şarj olabilir. İşte konu ile ilgili detaylar.

Yazılım ve teknoloji dünyasının öncü isimlerinden biri olan Google, geçtiğimiz gün düzenlediği özel etkinlikte yeni amiral gemisi modelleri Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL’yi tanıtmıştı. Pixel 2’nin tanıtımından sonra ortaya çıkan detaylarda telefonun 18W’lık bir şarj aletiyle geleceği ve bu şarj aletinin telefonu 15 dakikalık şarj ile 7 saatlik kullanıma hazır hale getireceği iddia edilmişti.

Hali hazırda bu şarj verileri bile çok iyi olarak değerlendirilirken, Pixel 2’nin aslında çok daha hızlı şarj olabileceği ortaya çıktı. Google Pixel 2 ile ilgili detaylarda telefonun 27W’a kadar olan şarj aletlerini desteklediği belirtiliyor. Dolayısıyla, 27W’lık bir şarj adaptörü bulduğunuzda Google Pixel 2’yi çok daha kısa sürede şarj etme imkanına da erişebilirsiniz. Hali hazırda bu adaptörler Google tarafından 60 dolar karşılığında satılmakta. Şunu da dip not olarak belirtelim. Bu adaptörler Pixelbook için hazırlanmış fakat Pixel 2 için kullanmanın da herhangi bir sakıncası bulunmuyor.

Google Pixel 2’nin 27W’a kadar USB-PD’yi destekliyor olması gerçekten hoş bir ayrıntı. Tabi ki bu telefonun ülkemizde satılıp satılmayacağının hala netleşmediğini de belirtmemiz gerekiyor. Keza geçtiğimiz sene satışa sunulan Pixel, Türkiye’yi es geçmişti. Pixel 2’de de aynı şeyin yaşanması muhtemel görünüyor.