Google Neyin Peşinde!

google ve yeni binası

San Francisco Körfezi’nde bir bina inşası başlatan Google, bu binanın ne amaçla kullanılacağı hakkında bilgi vermediği ortaya çıktı.

google ve yeni binası

Hakkında bilgi vermekten çekindiği ve büyük bir gizlilik içinde yürütülen bina inşasının, geçtiğimiz yıllarda patenti alınan bir projeyle ilgili olduğu dedikoduları yayıldı.

Cnet teknoloji haber sitesine göre, San Francisco Körfezi’nde inşası süren bu yapı bir veri merkezi olarak kullanılacak. Diğer yandan ABD’nin yıllardır üzerinde çalıştığı bir Ar-Ge projesiyle ilgisi olabileceği hakkında söylentiler var.

Google’ye oldukça fazla maliyeti olan soğutma işlemini, su yüzeyinde inşa edilen bu veri merkezi sayesinde, soğutma için deniz suyunu kullanacağı ve soğutma maliyetini oldukça aza indireceği söyleniyor.

2009 yılında patentini aldığı ‘su bazlı veri merkezi’ teknolojisini akıllara getiren bu çalışma, su üzerinde birçok parçadan oluşan işlemci üniteleri ve bunlara bağlı elektrik jeneratöründen oluşuyor. Patenti alınan sistemin, iki ya da üç boyutlu şebekeler halinde bir sistem kurulabileceğini ve sistemi oluşturan birimlerin vinçle taşınabileceğini gösteriyor.

Bu konu hakkında bir açıklama yapmayan Google ise, yine bizim karşımıza büyük bir proje ile çıkacağa benziyor.