Google kimlik bilgileri konusunda çok hassas

Google, aile içi şiddet için kolları sıvadı

Google, e-posta adresiniz ve giriş bilgileriniz de dahil olmak üzere, arama sonuçlarından kaldırılmasını isteyebileceğiniz kullanıcı bilgilerinizin kapsamını genişletiyor.

Google kimlik bilgileri konusunda çok hassas. Artık kullanıcılar Google’dan telefon numaralarını, fiziksel adreslerini ve e-posta adreslerini şirketin arama sonuçlarından kaldırması talebinde bulunabilecek.

Bu yeni politika, kötü niyetli kişilerin kişilerin hassas bilgilerini kimlik hırsızlığı gibi kötü niyetli yollarla kullanmasını önlemeyi amaçlıyor. Google’ın küresel arama politikası lideri Michelle Chang, bu durumu “İnternet her zaman gelişiyor – bilgi beklenmedik yerlerde ortaya çıkıyor ve yeni şekillerde kullanılıyor – bu nedenle politikalarımızın ve korumalarımızın da gelişmesi gerekiyor”  şeklinde açıklıyor.

Google kimlik bilgileri

Bu değişiklikten önce Google’dan, kişisel bazı bilgileri arama sonuçlarından kaldırmasını istemek zaten mümkündü. Ancak seçenekler, kişisel imza, tıbbi kayıtlar, ulusal kimlik numaraları, banka hesap ve kredi kartı numaralarıyla sınırlıydı. (Kullanıcılar ayrıca Google’dan kendi rızaları dışında yayınlanan çıplak fotoğrafları ve deepfake pornoları kaldırmasını isteyebiliyor.) Bu değişiklik ile talepler fiziksel adresler, telefon numaraları ve e-posta adresleri dahil olmak üzere “kişisel iletişim bilgilerini” içerecek şekilde genişletilmiş olacak.

Google kimlik bilgileri

Google kimlik bilgileri konusunda çok hassas

Bu uygulama, kullanıcıların kendilerini bilgisayar korsanlıklarından ve kimlik hırsızlığı mağduru olmaktan korumalarına yardımcı olabilir. Google’ın konuyla ilgili destek sayfasını ziyaret ederek, kişisel bilgilerinizi içeren URL’yi paylaşarak bir kaldırma talebinde bulunabilirsiniz.

Google kimlik bilgileri

Ancak, Google her isteğin mutlaka onaylamayacağını belirtiyor. Şirket, “Kaldırma talepleri bize ulaştığında, örneğin talebin haber makalelerinde yararlı olan bilgilerin kullanılabilirliğini sınırlamadığından emin olmak için web sayfasındaki tüm içeriği değerlendireceğiz” diyor. “İçeriğin devlet sitelerinde veya resmi kaynaklarda halka açık kayıtların bir parçası olarak görünüp görünmediğini de değerlendireceğiz. Bu gibi durumlarda, talepleri kabul etmeyeceğiz.”

Diablo immortal çıkış tarihi netleşti