Google Jamboard ile FATİH projesine rakip oluyor!

google jamboard

Google’ın geçtiğimiz sene tanıttığı akıllı tahtası Jamboard satışa sunuldu. Peki Google Jamboard, FATİH projesine rakip olabilir mi? İşte detaylar.

Google geçtiğimiz sene Jamboard isimli bir ürün tanıtmıştı. Google Jamboard, 4K çözünürlüğünde 55 inçlik dokunmatik ekrana sahip bir akıllı tahta olarak nitelendirilebilir. Android işletim sistemine sahip bu akıllı tahta, evde alıp kullanabileceğiniz türden bir ürün değil. Google bu ürünü tanıtırken, eğitim ve ofis odaklı bir ürün olduğunu zaten dile getirmişti.

İlk olarak Amerika’da satışa sunulacak olan Google Jamboard’ın fiyatı ise 4999 dolar olarak belirlenmiş durumda. Elbette iş sadece Jamboard’ı satın almakla bitmiyor. Bu cihazı satın aldıktan sonra içerisinde iki kalem, bir silgi ve bir duvar askısı bulunan seti de satın almanız gerekiyor. Bu setin fiyatı ise 1199 dolar. Peki bunları da alınca herşey tamamlanmış oluyor mu? Tabi ki hayır. Jamboard’ı verimli bir şekilde kullanabilmek için senelik ücreti 600 dolar olan yönetim ve destek paketini de satın almanız gerekiyor. Kısacası, ofisine sıfırdan bir Google Jamboard kurmak ortalama olarak 7000 dolara mal olabilir. Bu da TL üzerinden takriben 25000 civarında bir rakama tekabül edecektir.

Böylesine masraflı bir sistem pekala ofislerde kullanılabilir. Fakat eğitim alanı için biraz masraflı olabilir. Ayrıca, dokunmatik panel sisteminin, bizim FATİH projesinde kullanılandan farklı olması, cihazın daha dayanıksız bir  yapıda olmasına neden olacaktır.

Bakalım ABD ya da Avrupa’daki okullar böyle bir projeye sıcak bakacak mı bekleyip göreceğiz.