Google GEM 31 Ekim’ de

gem

Google, teknolojinin her alanında elinde tuttuğu üstünlüğü, bu kez de akıllı saati ile taçlandıracak. Tanıtım 31 Ekim’ de bekleniyor.

Berlin’de düzenlenen IFA 2013 fuarında resmi olarak tanıtılan Galaxy Gear ile Samsung’un büyük bir yankı ile katıldığı pazara Google da üye oluyor. Rekabeti her alanda yaşamak isteyen Google ve Samsung bu kez akıllı saat konusunda karşılaşacak.gem

Artem Russakovskii’ye göre Google, Gem adlı verilmiş akıllı saatini Android 4.4 Kitkat ve Nexus 5 için düzenlenecek olan basın toplantısında tanıtabilir. Buradan çıkan sonuç ise Google’ın akıllı saati Gem Nexus’ un 31 Ekim tarihinde tanıtılabileceğini gösteriyor. Gem Nexus’un teknik özellikleri hakkında henüz net bir bilgi yok, ancak batarya ömrü konusunda oldukça iddialı olabileceği tahmin ediliyor.

Giyilebilir teknolojinin hayatımıza girmesi ile akıllı saatlerin kullanım alanları da artacak gibi duruyor. Akıllı saat piyasasının iyice karışması ise Apple ve Nokia’ dan gelecek açıklamalara bağlı olarak devam edecek.