Google Cyanogen’i Satın Almak İçin Uğraşmış

Google Cyanogeni Satın Almak İstemiş

Google’ın Cyanogen firmasını satın almak için girişimde bulunduğu ama büyümesini sürdürmek isteyen firmanın Google’ın teklifini reddetiği ortaya çıktı.

İnternet devi Google‘ın popüler işletim sistemi Android üzerinden geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi CyanogenMod‘in yapımından sorumlu olan Cyanogen firması, internet devinin kendilerini satın almak istediğini ama bu isteklerinde sonuca ulaşamadıklarını belirtti. Hissedarlara seslenirken konu hakkında açıklamalarda bulunan Cyanogen yöneticisi Kirt McMaster, Google’ın kendilerini satın almak için girişimde bulunduğunu açıkladı.

CyanogenMod

Google‘ın Chrome ve Android’den sorumlu yöneticisi olan Sundar Pichai’nin Cyanogen‘i satın almak için girişimlerde bulunduğunu ve hatta bu konuyu görüşmek için buluşduklarını belirtti. Ancak hala büyüme potansiyelleri olduğuna inanan Kiri McMaster, Google’ın teklifini kabul etmek yerine 1 milyar dolar değerine ulaşma yönündeki amaçlarına odaklandıklarını belirtti. Her iki firmanın da aynı işletim sistemi üzerinde çalıştığı göz önüne alındığında Google’ın Cyanogen‘i neden satın almak istediği bilinmese de, internet devinin olası bir rakibi devre dışı bırakmak isteyebileceği söyleniyor.

WhatsApp Anlaşması Avrupa Birliği Tarafından Onaylandı