Google Contacts yeni özelliği ile göz doldurdu

Google Contacts

Google’ın popüler hizmetlerinden biri olan Google Contacts sayesinde artık kimsenin doğum gününü unutmayacaksınız.

Google Contacts yeni özelliği ile göz doldurdu. Google Contacts, Android akıllı telefonlarda varsayılan olarak gelen iletişim yönetimi uygulaması, artık kullanıcılarına doğum günü bildirimleri sunmaya başladı. Bu özellik, uzun zamandır kullanıcılar tarafından beklenen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor ve kişilerin doğum günlerini yönetmeyi ve eklemeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google, bu Gmail hesaplarını silecek!

Google Contacts’ta doğum günü hatırlatmalarının yer alacağına dair ilk ipuçları, Mart ayında For You bölümündeki Highlights sekmesinin tanıtılmasıyla verildi. Daha sonra, kullanıcılar bireysel kişilerin içinde doğum günü bildirimlerini ekleyebilme yeteneğine sahip oldular. Şimdi ise bazı kullanıcılar, For You bölümünde yeni bir “Doğum günleri ekle” kartıyla karşılaşıyorlar.

Bu özellik, Contacts’ın 4.7.26.x sürümüyle etkinleştirilmiş gibi görünüyor, ancak şu anda henüz tüm kullanıcılara sunulmayabilir. Yeni eklemelerin görünürlüğü, en son uygulama sürümüne sahip olsalar bile, belirli bir kullanıcı grubuyla sınırlı olabilir.

Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek

Google Contacts yeni özelliği ile göz doldurdu

“Doğum günleri ekle” kartına erişildiğinde, kullanıcılara kişilerinin bir liste görünümü sunulur ve doğum günü eklenmemiş kişiler pastayla simgelenir. Ayrıca, bireysel kişilerin doğum günü bildirimini eklemek için sağ üst köşedeki taşma menüsünü açabilirsiniz.

Özellikle, kişilerin doğum günlerinin liste görünümü, Highlights’taki yeni “Doğum günleri ekle” kartı içinde erişilebilir hale gelmiş görünüyor. Ancak, kart kapatıldıktan sonra bu görünüme nasıl ulaşılabileceği belirsizdir ve bazı kullanıcılar için bu durum bir zorluk oluşturabilir.

Google Contacts

Google Contacts’a yapılan son güncellemeler arasında, kullanıcıya yakın olan kişilere odaklanan Material You ana ekran widget’ları da yer alıyor. Uygulama ayrıca tablet arayüzünü geliştirmiş ve Sohbetler içinde iletişim resimlerini eklemiştir. Ayrıca, Google Takvim’in de Google Contacts’ta görülen doğum günü hatırlatmalarına benzer bir özelliğe sahip olması bekleniyor. Google Contacts yeni özelliği ile göz doldurdu.

Huawei Nova Y91 özellikleri ile rakiplerine göz dağı veriyor