“Google.com” ile Para kazandı!

Google.com ile Para kazandı

Google ile mini bir Servet kazandı.

Geçen yıl eski bir Google Çalışanı olan Sanmay Ved, Google’ın Alan Adını uzatmayı unutmuş olmasından dolayı yalnızca 12 Dolar yaklaşık olarak 35 TL ödeme yaparak 1 dakikalığına da olsa “google.com”u satın almıştı.

Google ise olayı öğrendikten sonra Alan Adını Sanmay Ved’den geri almış, sonrasında da kendisine bir Ödül verileceğini açıklamıştı.

Ved: “Google’ın vereceği Ödülün miktarını iki katına çıkarttığını, buna sebep olarak alacağı Ödülü, Hindistan’daki bir Hayır Kurumuna bağışlayacağımı söylediğimden dolayı” demişti.

Bugün gelen Haberler ise Google’ın Sanmay Ved’e ne kadar ödeme yaptığını da ortaya çıkardı. Google’ın Ved’e verdiği Ödülün miktarı 6.006.13 Dolar yaklaşık olarak 17.724 TL.

Yapılan Ödemedeki numaraları yan yana getirdiğinizde Rakamla Google yazısı çıkıyor. Sanmay Ved, Google Domains’te; “google.com”un satın alınması için müsait olduğunu gördükten sonra şansını denedi ve tüm zamanların en ikonik Domain ismini 1 dakika boyunca satın almış oldu.

Olanları gördükten sonra Google, hızlı bir şekilde Satın Alımı iptal etti ve sonrasında gizli bir Ödül verdi. Bakalım, bir daha böyle bir olay yaşanır mı? Bunu bizlere zaman gösterecek.

ABD’de en çok satan Windows Phone’lar belli oldu!