Google Chrome uzantı güvenliği artacak: Gerisini hackerlar düşünsün

1cd1ae70 a54d 11ea bfde cc248637958d scaled

Google Chrome uzantı güvenliği uzun bir süredir tartışma konusuydu. Uzantıların pek güvenli olmadığı söyleniyordu. Tarayıcıda yeni bir önlem alınması kararlaştırıldı.

Dünyanın en büyük internet tarayıcıları içerisinde yer alan Google güvenlik konusunda sürekli olarak eleştiri topluyor. Web sitelerine kayıt yapıldığında veya bankalara kart bilgileri girildiğinde hepsi Chrome uygulamasında kayıtlı olarak kalıyor. Peki bu kadar hassas veriler gerçekten de Google tarafından korunuyor mu?

Bilgisayar korsanları bu tür bilgilere ulaşmak için uzantıları kullanabiliyor. Oluşturulan sahte uzantılar ile birlikte size ait tüm Google kayıtlı verileri ele geçiriliyor. Böylece internet geçmişinizden bankalardaki kayıtlı bilgilerinize kadar neredeyse herşey bilgisayar korsanları tarafından toplanıyor.

Google Chrome uzantı güvenliği için ek önlem alıyor

Bu tür sorunlar ile karşılaşmak istemeyen Google, uzantı güvenliği için yeni bir önlem almaya hazırlanıyor. Bu önlem doğrultusunda uzantılar için yeni bir tarama sistemi geliştiriliyor. Böylece ihlallerin azaltılması hedefleniyor.

Google Chrome uzantı güvenliği

Gelişmiş güvenli tarama özelliği olarak bilinen bu yeni özellik sayesinde tüm uzantılar kontrol edilebiliyor. Hem yükleme esnasında hem de yükledikten sonra ek bir tarama yapmak mümkün. Böylece tehlike oluşturabilecek uzantılar önceden kullanıcılara bildiriliyor. Bu yeni güvenlik önlemlerinin hazırlığı aylardır devam ediyor.

Chrome yeni güncelleme ile büyük kolaylık kazanıyor: Chrome 91

Bazen büyük saldırılarla karşı karşıya kalabilen Google, ihlalleri engellemek için güvenlik önlemlerine daha fazla yer verecek gibi görünüyor. Ancak bu tür önlemler herkese sunulamayacak. Eğer kullanıcılar talep ederse ekstradan güvenlik taramaları yapılacak. Böylece tamamen kişiselleştirilmiş bir güvenlik sistemi ortaya çıkacak. Peki sizce Google Chrome uzantı güvenliği yeterli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.