Google Chrome neden varsayılan iOS tarayıcısı olmalı?

Google Chrome

iOS 14 ile varsayılan tarayıcının değiştirilmesi Google’a yaradı. Peki, Google Chrome neden iOS’te varsayılan tarayıcı olmalı?

Apple, ekosistemini korumak için bildiğiniz gibi kapalı bir yapıyı kullanmayı tercih ediyor. iOS 14 ile bu tabularını yıkmaya başlayan Apple, varsayılan tarayıcı ve mail uygulamasını değiştirme imkanı sunmuştu. Google Chrome kullananların hayatını kolaylaştıran bu atılımdan sonra Google’dan da neden Chrome’u varsayılan tarayıcı yapmamız gerektiğine dair açıklamalar geldi.

1. Herhangi bir cihazda Chrome kullanma

Google hesabınızda oturum açtığınızda, Chrome’u telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarınızda senkronize edebilirsiniz, böylece şifreleriniz, ödeme ayrıntılarınız, otomatik doldurma bilgileriniz ve yer işaretleriniz tüm bu cihazlarda otomatik olarak kullanılabilir. Hareket halindeyken bir şey satın almanız gerekirse kredi kartınızı çıkarmanıza veya adresinizi yazmanıza gerek yok.

Chrome ayrıca cihazlar arasında geçiş yapmayı gerçekten kolaylaştırır. Masaüstü için Chrome arama çubuğundan veya iOS için Chrome’un paylaşım menüsünden, yalnızca bir tıklamayla oturum açmış başka bir cihaza sekme gönderebilirsiniz. Bilgisayarınızda bir tarif bulursanız, alışveriş yaparken içerik listesini kontrol etmek için son sekmelerinizi kolayca açabilir ve telefonunuzda açabilirsiniz.

Google Chrome

2. Organize olun ve üretken olun

iOS için Chrome’daki sekme ızgarası, sekmelerinizi görüntülemeniz ve düzenlemeniz için size zaten kolay bir yol sunar ve daha sonra çevrimdışı olsanız bile okumak için Okuma Listenize bir sekme kaydedebilirsiniz. Bu sekmelerden birini bir arkadaşınızla hızlı bir şekilde paylaşmak istiyorsanız, onları doğrudan o web sitesine götürecek QR kodu oluşturma özelliğini ekliyoruz. Ayrıca en çok talep edilen özelliklerimizden biri olan bir indirme yöneticisi ekliyoruz, böylece Chrome’dan kaydettiğiniz dosyaları depolamak ve bulmak için bir indirme klasörünüz var.

iPhone 12 Pro Max gerçek bir amiral gemisi olacak!

Bir iPad’iniz varsa, artık Bağlantıları Bölünmüş Görünüm’deyken Chrome’dan başka bir uygulamaya sürükleyip bırakabilirsiniz. Aynı anda iki sekmeyi görüntüleyebilmeniz için iPad’deki Chrome’da birden çok pencere açmanıza olanak tanıyan bir özellik üzerinde de çalışıyoruz. Chrome, iPadOS’ta fare kullanımını zaten destekliyor ve yakında yazmaya veya dokunarak yazmayı tercih edenler için Apple Pencil ile Scribble entegrasyonları için destek ekliyoruz.

3. Web’de gezinirken kendinizi güvende hissedin

Chrome, bilgilerinizi güvende tutar, böylece Web’de kendinizi güvende hissetmek için bir güvenlik uzmanı olmanıza gerek kalmaz. Yerleşik parola yöneticisi, benzersiz parolalar oluşturur, bunları güvenli bir şekilde saklar ve ele geçirilen parolaları belirlemenize ve düzeltmenize yardımcı olur. Ek bir koruma katmanı için, yakında Chrome’da şifreleri doldururken kimliğinizi doğrulamak için parmak izinizi kullanabileceksiniz. Artı, şifre yöneticisi artık kaydedilen Chrome oturum açma ayrıntılarını diğer uygulamalara veya tarayıcılara otomatik olarak doldurabilir. İOS’taki Chrome, şifrelerinize yardımcı olmanın yanı sıra artık potansiyel olarak tehlikeli bir siteyi açmadan önce sizi uyaran Google Güvenli Tarama’yı da içeriyor.

4. Google’ın yerleşik olduğu tarayıcı

Chrome, temelde Google Arama ile oluşturulmuştur; bu, siz yazarken görüntülenen kişiselleştirilmiş arama sonuçları ve anında yanıtlarla yanıtları hızla alacağınız anlamına gelir. Google Çeviri ayrıca Chrome’a ​​entegre edilmiştir, böylece siteleri tek bir tıklamayla 100’den fazla dilde otomatik olarak çevirebilirsiniz. Ve Chrome yeni sekme sayfasının “Sizin için Makaleler” bölümü, ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış web’den makaleler, hikayeler ve bloglar sunar.