Google Cardboard satışları 10 milyonu aştı

ggole

Piyasadaki kuşkusuz en uygun fiyatlı VR olan Google Cardboard, 10 milyon barajını aştı. İşte konu hakkındaki detaylar.

2016, VR sektörü açısından güzel bir yıl oldu. Muhtemelen 2017’de pazara yeni isimlerin dahil olması ve VR gözlüklerin fiyatının biraz daha uygunlaşmasıyla, bu sektördeki hacim biraz daha büyüyecektir. 2016’da VR pazarının tartışmasız lideri ise Google Cardboard oldu.

Google’ın insanların VR deneyimini test edebilmeleri için karton üzerine tasarladığı Cardboard’ın tüm dünyada 10 milyondan fazla sattığı açıklandı.

Piyasadaki en uygun fiyatlı VR olan Google Cardboard’ın belki 100’lerce kopyası bulunuyor. Dolayısıyla, Google Cardboard diye aldığınız karton VR gözlüğü, herhangi bir X markasının da olabilir.

Google’ın açıkladığı bir diğer rakam da bu gözlüğe ait uygulama ile ilgili. Zira Google Cardboard 10 milyon satmasına karşın, Cardboard için Google Play’de yayınlanan uygulama tam 160 milyon defa indirilmiş. Bu da ister istemez bizlere piyasa da ne kadar fazla yan sanayi olarak tabir ettiğimiz Cardboard ürünü olduğunu gösteriyor.

Google Play’de VR destekli uygulamaların sayısının da günden güne arttığı kaydedildi. Ayrıca 2016’de 30’dan fazla Cardboard uyumlu oyun ve uygulamanın 1 milyon indirme barajını geçtiği de verilen bilgiler arasında.

Görünen o ki insanlar VR teknolojisine çoktan ısınmış durumda. Muhtemelen 2017 ile birlikte VR sektörü bir adım daha ileri gidecektir. Merakla bekliyoruz.