Cardboard satış rakamları açıklandı!

Cardboard satış rakamları

Google Cardboard satış rakamları açıklandı. En ucuz sanal gerçeklik gözlüğü bakalım kaç kişinin tercihi olmuş?

Google’ın en önemli atılımlarından biri olan Cardboard isimli sanal gerçeklik gözlüğü, yeni bir akımın ilk öncüsü olarak karşımıza çıkmıştı. 2014 yılında satışa çıkan ürün, bir parça karton, iki lens ve bir mıknatıs ile harikalar yaratılmasına olanak tanıyor. Peki ama Cardboard satış rakamları nasıl?

Cardboard satış rakamları karşınızda!

Google’ın resmi blog sayfasında yapılan açıklamaya göre 2014 yılında piyasaya çıkan ürün, şimdiye kadar 5 milyon kullanıcıya gönderildi. Android işletim sistemli akıllı telefonları sanal gerçeklik gözlüğüne dönüştüren bu teknoloji aslında çok daha fazla kullanıcıya ulaştı. Bahsedilen 5 milyon rakamı, Google’ın elinden çıkanlar. Yüzlerce farklı replikayı da bu listeye dahil edersek kat ve kat fazla bir rakam karşımıza çıkacaktır. Çin menşeili sitelerde Google Cardboard’u taklit eden onlarca farklı ürün var ve listeye o cihazların satış rakamları dahil değil.

Tüm türevleri ile Cardboard satış rakamları verisine ulaşmak mümkün değil ancak elimizde bir başka rakam da var. Google Play Store isimli uygulama marketinde sanal gerçeklik uygulamalarının 25 milyondan fazla cihaza yüklendiği de paylaşılmış. Yani aslında rakam çok daha fazla.

Sanal gerçeklik yani VR teknolojisinin günümüzdeki durumuna bakacak olursak henüz gidilmesi gereken çok mesafe var. Cardboard bu noktada önemli bir adım attı. Samsung VR, Oculus Rift ve HTC Vive gibi iddialı cihazlar 2016 yılında çok daha fazla gündeme gelecek.

Cardboard satış rakamları

LG G5’ten beklenen 5 özellik!