Google, artırılmış gerçeklik Measure uygulamasına desteğini sonlandırıyor

Google, artırılmış gerçeklik Measure uygulamasına desteğini sonlandırıyor

Google geçmişte çok sayıda uygulamayı ve özelliği öldürdü. Bu da, bu kadar büyük bir şirket için şaşırtıcı değil. Son olarak bundan nasibini alan uygulama da Measure oldu.

Android Police tarafından fark edildiği üzere, Measure uygulaması sessizce emekliye ayrılmış. Measure, teknoloji devinin artık kullanılmayan Tango AR platformu için bir uygulama olarak başladı, ta ki Google, kullanılabilirliğini 2018’de ARCore’u destekleyen tüm akıllı telefonlara genişletene kadar.

Google, artırılmış gerçeklik Measure uygulamasına desteğini Google, artırılmış gerçeklik Measure uygulamasına desteğini sonlandırıyor

Android Police, eğer daha önce cihazınıza yüklemediyseniz, uygulamanın artık Google Play’de görünmeyeceğini de bildirdi. Uygulama hâlâ telefonunuzdaysa, listede artık “uygulamanın artık desteklenmediği ve güncellenmeyeceği” uyarısı çıkıyor. Ancak, hala kuruluysa kullanmaya devam edebileceksiniz. Adından da anlaşılacağı gibi, uygulama cihazınızı gerçek dünyadaki nesnelerin boyutlarını öğrenmek için kullanabileceğiniz sanal bir şerit metreye dönüştürüyor. Bu özellikten yararlanmak için uygulamada kameranızı seçtiğiniz nesnelere doğrultmanız yeterli. Kullanıcıların Google Play‘de bıraktığı incelemelere göre, uygulama hali hazırda çökmelere açıktı. Ölçümleri de tam olarak doğru değildi ve özellikleri oldukça hatalıydı. Şirket geçen yıl bunun için daha fazla birim dönüştürme gerçekleştirirken, uygulamanın büyük güncellemeleri çok azdı. Gelişimi yavaş ve düzensiz olduğu için, ölümü muhtemelen uzun zaman aldı. Measure uygulamasının kaldırılmasının çok büyük fark yaratacağını düşünmüyoruz ancak yine de artık kullanılmayacağını bilmekte fayda var.

Samsung Display, Ekim ayından itibaren Google, Xiaomi ve Vivo’ya katlanabilir OLED paneller sağlamaya başlayacak