Giyilebilir ürünlerde en iyi 3 marka belli oldu!

xiaomi mi band

2015 sonuna doğru yaklaştıkça firmalara ilişkin raporlar yayınlanmaya başlandı. Özellikle giyilebilir teknolojiler konusunda ilginç bir gelişme söz konusu. Xiaomi’nin bu alandaki başarısı dikkat çekti.

xiaomi-mi-band

Giyilebilir teknolojileri ister sevin, ister sevmeyin bu alandaki yatırımlar ve ürün sayısı giderek artıyor. Bu şaşılacak bir gelişme değil. Ancak sektörün pastasından en büyük paylardan birinin Xiaomi’de olduğunu biliyor muydunuz? IDC’nin analizi, giyilebilir teknoloji alanındaki son durumu ortaya çıkardı. Kimse Xiaomi’den bu başarıyı beklemiyordu ancak firma şaşırttı. Sektördeki en büyük üç lider Fitbit, Apple ve Xiaomi oldu.

Akıllı saatler ve akıllı bileklikler son dönemde oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle Apple Watch’un sahneye çıkmasıyla birlikte firmalar hareketli. Bu hareketlilik bazı firmalara yarasa da bazı devler, beklediği satış rakamlarına ulaşamadı. Aşağıdaki tabloda 2015 yılına ait her bir çeyrekteki popüler ürünlerin dağılımını görebilirsiniz. Listede sadece iki ürünün giderek artan bir eğilim içerisinde olması dikkat çekiyor. Bunlar Xiaomi ve Apple.

Fitbit, giyilebilir ürünlerin pastasından 4.7 milyon satışla %22’lik bir payın sahibi. İkinci sırada yer alan Apple ise 3.9 milyon satışla %18’lik bir payı elinde tutuyor. Son olarak Xiaomi, 3.7 milyon satışla pazarın %17’sine hakim görünüyor. Listede Samsung, LG, Huawei ve Asus markalarının akıllı saatleri diğer kategorisinde yer alıyor.

giyilebilir-teknoloji-urunleri

İkinci el iPhone az daha can alıyordu!