Galaxy S8 – Xiaomi Mi 6 karşılaştırması

s8 vs mi 6

#İŞBİRLİĞİ

Bir tarafta Infinity Display teknolojisiyle göz kamaştıran Galaxy S8, diğer tarafta üstün sistem özellikleri ve uygun fiyatıyla Xiaomi Mi 6. Peki mantıklı seçim hangisi?

Galaxy S8’in satışa sunulmasına 2 gün kala, Xiaomi merakla beklenen yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Xiaomi Mi 6.

Tanıtım için Galaxy S8’in çıkışına bu kadar yakın bir tarihin seçilmesi tesadüf müydü bilinmez ama Mi 6’nın fazlasıyla kafa karıştıracak bir model olduğu kesin diyebiliriz.

Üstelik telefonun çıkış tarihi de öyle uzak bir gelecekte falan değil. Xiaomi Mi 6, Galaxy S8’den 1 hafta sonra yani 28 Nisan’da satışa sunulacak. Peki bu iki amiral gemisi modelinden hangisi tercih edilmeli? Hangisinin artıları daha fazla?

İşte bu karşılaştırma yazımızda, Xiaomi Mi 6 ve Galaxy S8’i öne çıkan özellikleri bakımından karşı karşıya getireceğiz. İşlemci, RAM, dahili depolama alanı, batarya, kamera, dayanıklılık ve tabiki fiyat. Bakalım nihai olarak kazanan kim olacak. Dilerseniz yavaştan karşılaştırmamıza başlayalım.

İşlemci karşılaştırması

Bilindiği üzere Samsung, Galaxy S8 modelinde 2 farklı yonga seti kullanmayı tercih etmişti. Bunlardan bir tanesi Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8895, diğeri ise Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 835. Ülkemizde satılacak olan S8 modellerinde Exynos 8895 kullanılacağı için biz bu yonga setini baz alalım.

Öte yandan Xiaomi Mi 6’da ise Snapdragon 835 kullanılacak. İki yonga setini karşı karşıya getirdiğimizde performans açısından önemli bir fark olmadığın söylemek mümkün. Yine de telefonların iç mimarisinin telefonların AnTuTu puanlarında farklılıklar yaratacağını da söylemek gerekiyor. Tabi ki bu farklılıklar çok da büyük olmayacaktır. Kısacası yonga seti açısından telefonlar arasında öyle önemli bir farklılık bulunmuyor.