Galaxy S8 düşmelere karşı ne kadar dayanıklı?

galaxy s8

Samsung’un 21 Nisan’da satışa sunduğu yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8, düşme testine karşı ne kadar dayanıklı? İşte bu sorunun yanıtı.

Samsung yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8 Plus’ı 21 Nisan’da satışa sundu. Güney Koreli teknoloji devinin Infinity Display ismini verdiği yeni ekran teknolojisi ile kullanıcıların beğenisine sunduğu yeni amiral gemisi modelleri tasarımsal anlamda olumlu dönüşler aldı. Peki göze hoş gelen bu teknoloji yeni S8’lerin dayanıklılığını ne derece etkiledi?

Bu sorunun yanıtını merak eden test.de isimli bir şirket, Galaxy S8’i bir dizi düşme testine tabi tuttu. Şirketin sadece düşme testi yapmak için özel hazırladığı düzeneğin içine yerleştirilen S8, yaklaşık olarak 50 düşüşün ardından köşelerinden fire verdi.

galaxy s8

Test.de bu testi 80 cm yükseklikten birkaç defa üstüste yaptı. Sonuç genelde aynı oldu. Galaxy S8 50 düşüşe bile varamadan, camı köşelerden paramparça oldu. Yetkililer bu testi yaptıkları telefonların genel olarak 100 düşüşe kadar dayandığını ve birkaç ufak çizikle bu testi geçtiğini söylüyorlar.

Galaxy S8’in köşe hatlarının bu kadar zayıf olması ise Infinity Display teknolojisine bağlanmış durumda. Her ne kadar S8 ekran Corning Gorrilla Glass 5 teknolojisi ile korunuyor olsa da çerçeveler olmadan ekranın bu tarz düşmelere çok da uzun süre dayanması beklenemez.

Test.de ekibi, telefonunu sık sık düşürenler için mutlaka bir kılıf takmalarını tavsiye ediyor. Bu durum her ne kadar telefonun görüntüsünü etkiliyor olsa da 4000 TL’yi korumak için göze alınacak bir şey diyebiliriz.