Galaxy S7’nin Hareketli Panorama özelliği nasıl çalışıyor?

hareketli panorama

Samsung Galaxy S7 modelinde sunulan Hareketli Panorama özelliğiyle ilgili örnekler gelmeye başladı. İşte o özelliğin yapabilecekleri.

Bu yıl duyurduğu Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleriyle kamera konusuna önem veren Samsung’un yeni özelliği Hareketli Panorama ile ilgili bir örnek video haberimizde sizleri bekliyor.

Galaxy S7 Hareketli Panorama özelliği

Apple tarafında iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE modellerinde sunulan Live Photos özelliğinden sonra Samsung da benzer bir özellikle karşımızda. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse, Samsung çok daha başarılı bir özellik ile karşımıza çıkmış durumda. Hareketli Panorama özelliği son derece ilginç bir deneyim vaad ediyor.

Hareketli Panorama özelliği aslında panaromik fotoğraf çekmeye benziyor. Ancak hareketli versiyonu gibi. Kameranızla yatay pan hareketini yaparak bir video çekiyorsunuz. Yani kayda başladıktan sonra telefonu soldan sağa veya sağdan sola çevirmeniz gerekiyor. Cihaz bu sırada kayıtta oluyor.

Çekiminizi yaptıktan sonra videoyu oynatmaya başladığınızda elinizde hareketli bir panaromik video oluyor. İster video olarak, isterseniz sıradan bir panaromik fotoğraf gibi kullanabiliyorsunuz. Henüz Live Photos gibi desteklenen bir platform yok ancak önümüzdeki günlerde gelebilir. Burada önemli olan nokta, hareketin istediğiniz anını durdurup, o anın panaromik çıktısını almak. Samsung bu özelliği “o anı tekrar yaşayın” şeklinde tanımlıyor. İlgili video ise hemen aşağıda.

iOS 9.3 güncellemesi Türkiye’de yayınlandı!