Facebook artık Live Photos desteğine kavuştu!

facebook ios live photos destegi

iOS 9 ile birlikte gelen Live Photos özelliği artık Facebook iOS uygulaması tarafından destekleniyor.

Apple bu yıl çok sayıda yeni teknoloji duyurarak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde bu teknolojileri kullanıma sundu. Merak edilen ve çok sevilen Live Photos yani Canlı Fotoğraflar ile bunlardan bir tanesi. Daha önce farklı uygulamalar tarafından da desteklenen Live Photos artık Facebook’ta.

2015 yılı içerisinde 10’dan fazla yeni servis ve özellik duyuran Facebook, yıl bitmeden iOS kullanıcılarına torpil yaptı diyebiliriz. Eylül ayında duyurulan Live Photos artık Facebook tarafından da destekleniyor. Tabii ki sadece iOS platformu için bu geçerli.

Daha önce de Tumblr ile gündeme gelmişti

Live Photos özelliği son olarak geçtiğimiz haftalarda Tumblr ile gündeme gelmişti. Tumblr, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’tan yüklenilen Live Photos görsellerine destek vermiş ve yine aynı cihazlardan görüntülenmesine izin vermişti. Şimdi benzer bir durum Facebook için geçerli.

Fotoğraf çektiğiniz eğer Live Photos modu açıkça fotoğraftan önceki ve sonraki 1.5 saniyeyi de video olarak kaydeden bu özellik ile hareketli fotoğraflar çekmeniz mümkün. Toplamda 3 saniyelik bu hareketli görüntünün paylaşılabileceği platformların yaygınlaşması iOS kullanıcıları için sevindirici bir haber.

Üstelik paylaşılan bu özel fotoğrafları görüntülemek için iOS 9 yüklü herhangi bir Apple cihazınıza sahip olmanız yeterli. Yani iPhone 4s ile iPad 2’den sonraki tüm iOS 9 yüklü cihazlarda Live Photos paylaşımlarını görebileceğiz. Bu aşamadan sonra artık sıra Twitter’a geldi.

Galaxy S7’nin çıkış tarihi netleşti!