Galaxy Note 7 tekrardan satışa çıkabilir

galaxy note 7

Geçtiğimiz sene Galaxy Note 7 fiyaskosu ile çalkalanan Samsung, ortaya çıkan zararı en aza indirgemek için kolları sıvadı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Samsung için 2016 pek de iyi geçmedi diyebiliriz. Bu durumun en önemli nedeni ise hiç kuşkusuz satışa sunulan Galaxy Note 7 ’lerin ardı ardına patlamasıydı. İlk olarak telefonun bataryasını değiştiren Samsung, Note 7’ler patlamaya devam edince cihazları geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Samsung, 3 milyonun üzerinde Galaxy Note 7’yi geri çağırarak hatırı sayılır bir zarara da imzasını atmıştı. Note 7 ile firma tarihinin belki de en büyük zararlarından birisini yaşayan Güney Koreli teknoloji devi, bu aralar Note 7’yi tekrardan satışa sunmayı planlıyor.

Bilindiği üzere Samsung geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, patlamaların tamamen pil ile ilgili olduğunu dolayısıyla telefonun diğer kısımlarının kusursuz olduğunu vurgulamıştı.

Güney Koreli teknoloji devinin, topladığı Galaxy Note 7’lerin pilini değiştirerek yeniden satışa sunmayı planladığı ortaya çıktı. Note 7’nin 3500 mAh olan pil kapasitesini 3000 mAh dolaylarına çekecek olan Samsung, pilde meydana gelecek olası bir sıkışmanın da önüne geçmiş olacak.

Samsung’un Note 7’yi yeniden sunma planını Vietnam ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde uygulaması planlanıyor. Tabi ki Note 7 serinin diğer telefonlarına nazaran hayli düşük bir fiyattan satışa sunulacaktır. Bunun yanında, sadece 3 milyonluk bir Note 7 stoğunun olduğunu da belirtelim.