Galaxy S21 modelleri başarılı olabilir mi?

Galaxy S21

Samsung’un yeni tanıttığı S serisi cihazları ülkemizde başarılı olabilir mi? İşte Galaxy S21 modelleri Türkiye’de başarılı olabilir mi sorusunun yanıtı.

Samsung merakla beklenen S serisi modellerini nihayet tanıttı. Güney Koreli teknoloji devinin gerçekleştirdiği etkinlikte S21, S21 Plus ve S21 Ultra modellerini tanıttı.

Tanıtılan 3 modelin de hem kamera, hem de performans tarafında rakipsiz olduğu iddia edildi. Bunlar zaten alışık olduğumuz söylemler. Hemen hemen tüm akıllı telefon üreticileri tanıtım etkinliklerinde aynı cümleleri sarf ediyorlar. Önemli olan bu cümlelerin gerçeği ne kadar yansıttığı.

Samsung genel olarak telefonun kamera özelliklerine yoğunlaştı. Malum son birkaç yıldır Samsung kamera tarafında beklenen performansı sunamıyor.

Galaxy S21 Ultra S-Pen

Galaxy S21 modelleri başarılı olabilir mi?

Samsung S21 serisi için hayli iddialı açıklamalarda bulundu. Özellikle telefonun kamera tarafında bir devrim sunduğu söylendi. Fakat bu devrimin ne derece başarılı olduğunu DxOMark testlerinden sonra göreceğiz.

Peki gelelim asıl soruya. Samsung açıkladığı fiyatlarla Türkiye pazarında başarılı olabilecek mi? Dürüst olmak gerekirse günümüz şartlarında bir akıllı telefon için 10.000 TL üzeri rakamlar ödemek çok da mantıklı görünmüyor. Elbette bu bir tercih meselesi. Lakin ülkemizdeki asgari ücretin de 2800 TL civarında olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bu şartlarda kalkıp 4 aylık maaşı bir telefona bağlamanın ne derece doğru olduğu biraz şüpheli.

Şunu da dip not olarak hatırlatalım. Muhtemelen o 4 ay sonunda da S21 fiyatları önemli oranda düşecektir.

Galaxy S20 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri